Premierul Victor Ponta prezintă – STAREA NATIUNII

Premierul Victor Ponta prezintă – STAREA NATIUNII

0 378
Primul-ministru Victor Ponta va susţine astăzi, la ora 18,00, la Palatul Victoria, o conferinţă de presă privind elemente din bugetul pe 2013, alături de ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
 
Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri că va încerca să prezinte joi elemente referitoare la bugetul pe 2013 de o manieră inteligibilă pentru cetăţenii de rând, susÅ£inând că la ora actuală bugetul este o "chestie ezoterică", neînÅ£eleasă de plătitorii de taxe ÅŸi impozite.
Åžeful Guvernului a precizat la începutul acestei săptămâni că respectivele elemente legate de bugetul pe anul în curs se vor constitui într-o "stare a naÅ£iunii" care să arate ce datorii există din trecut ÅŸi ce măsuri trebuie luate în continuare.
"Joi voi prezenta nu bugetul de stat, pentru că pentru publicul larg că mă apuc să prezint capitole din buget nu cred că este soluÅ£ia bună, ci mai degrabă să prezint starea naÅ£iunii, să arăt ce datorii avem din trecut, fără să încep să spun de vechea moÅŸtenire, ci pur ÅŸi simplu să prezint realitatea, să arăt ce lucruri putem să facem în actualul buget ÅŸi ce alte lucruri nu le putem face sau trebuie să le facem altfel.
O prezentare eu nu Å£in minte să o fi făcut în ultimii ani, uite ăştia sunt banii, asta trebuie să facem, astea sunt lucrurile pe care le putem face, lucrurile pe care nu le putem face. Mai ales că va fi o prezentare cu o perspectivă de patru ani, ce bani sunt în 2013, dar care sunt proiectele pe care le începem în 2013 ÅŸi putem să le terminăm în funcÅ£ie de alocările multianuale", a declarat premierul luni, la sediul central al PSD.
 
Sursa: AGERPRES
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.