Premierul nu-l vrea pe Basescu la sedinta de Guvern

Premierul nu-l vrea pe Basescu la sedinta de Guvern

0 111

Dupa ce primul ministru a anuntat convocarea unei sedinte de guvern pentru amanarea alegerilor europene, intre Presedinte, secondat de aghiotantul sau democrat Emil Boc si premier s-a produs un schimb de epistole (ambii fiind campioni ai genului, fie ca sunt mai scurte, biletele, sau mai pline de autoritate, rezolutii).


Gandindu-se ca pentru democrati poate fi ultimul tren, sondaje mai recente acreditand PD cu 26% din optiunile electoratului iar PSD cu 22%, pedistii forteaza nota pentru organizarea europarlamentarelor in 13 mai.


Strategiile democratilor pentru ca alegerile europene sa aiba loc in mai sunt dintre cele mai diverse. In timp ce Boc si-a aminit de Alianta D.A. pe care o invoca cerand consultari in vederea luarii unei decizii, desi este clar ca nu mai este nimic de spus intre cele doua tabere portocalii, Presedintele Basescu s-a gandit sa-si foloseasca autoritatea si influenta, anuntandu-si prezenta la sedinta de Guvern.


”Va comunic decizia mea de a participa la sedinta speciala de Guvern din 12 martie 2007, dedicata datei alegerilor pentru desemnarea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European. In acest sens, va rog sa ma informati asupra orei de incepere a sedintei de Guvern.”


In loc sa-l informeze asupra orei, premierul ii da replica presedintelui: nu, mersi! Si ii scrie la randul sau un ravas:


„Domnule Presedinte,
Am luat act de scrisoarea pe care mi-ati trimis-o si prin care ma anuntati de decizia dumneavoastra privind participarea la sedinta de Guvern din 12 martie 2007.
Va aduc la cunostinta ca, avand in vedere prevederile Constitutiei pe care le-ati invocat, prezenta dumneavoastra nu este justificata.
Mai precis, nu ne aflam in nici una din situatiile constitutionale care permit Presedintelui Romaniei sa participe la sedintele de Guvern”.


Interesant joc de-a soarecele si pisica. Daca, totusi, presedintele se duce, va fi dat afara, se va supune prezenta lui la vot, va fi ignorat? Asteptam sa vedem. Tariceanu a iesit de ceva timp din corzi si nu se mai lasa doborat. Da si el cu nerv, facand deliciul amatorilor de scandaluri.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.