Premierul Boc a desoperit cauza arieratelor !

Premierul Boc a desoperit cauza arieratelor !

0 89

Premierul Emil Boc a deconspirat, la finalul saptamanii, adevarata cauza a imenselor arierate acumulate de catre administratia publica din romania. Acesta
a sustinut vineri, la postul public de radio, ca cea mai mare parte a arieratelor provine din perioada campaniei electorale, cand primariile si consiliile judetene au facut cheltuieli fara acoperire bugetara, el adaugand ca in 2011 statul va continua sa-si achite datoriile catre firme, scrie Agerpres.
“O buna parte din datoriile Guvernului central catre firme a fost platita. (…) Cea mai mare parte insa a datoriilor vine de la nivel local, adica primarii si consilii judetene, care, in perioada de campanie electorala, au facut foarte multe cheltuieli fara sa aiba acoperire bugetara si de acolo avem cele mai multe datorii ale statului catre firme’” a declarat seful Executivului.
Emil Boc a mai sustinut ca adoptarea ordonantei privind responsabilitatea fiscala va reglementa o buna parte din datoriile pe care primariile le au catre firme si va elimina “stocul de arierate” datorita principiului existent in actul normativ si potrivit caruia autoritatile locale trebuie sa-si achite obligatiile financiare vechi, inainte de a contracta investitii noi.
“La nivel central, inclusiv pana la sfarsitul anului, am achitat o buna parte a acestor datorii si evident din Bugetul pe 2011 vom achita datorii ale firmelor”, a mai spus premierul.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.