Premierul amenintat: demiterea lui Macovei sau motiune de cenzura

Premierul amenintat: demiterea lui Macovei sau motiune de cenzura

0 114

Miercuri, Guvernul a analizat motiunea simpla aprobata marti de senatori, prin care se cere demiterea ministrului Justitiei. Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut Monicai Macovei sa prezinte, in sedinta urmatoare de Guvern, o lista cu masurile ce se impun pentru a raspunde propunerilor si solicitarilor facute de senatori, fara a preciza daca va da curs solictarii Opozitiei de a o demite din functie pe Monica Macovei.


Premierul asteapta raspunsul Curtii Constitutionale, pentru a sti daca legal este obligat sa o demita pe Macovei. Curtea Constitutionala a fost sesizata de PNL cu privire la neconstitutionalitatea articolului din Regulament referitor la obligativitatea respectarii decizilor Senatului in conditiile adoptarii motiunii simple care cere demiterea ministrului Justitiei. Articolul 157 alineatul 2 din Regulamentul Senatului prevede ca motiunile simple adoptate de Senat se publica in Monitorul Oficial Partea I si sunt obligatorii pentru Guvern si membrii sai, precum si pentru celelalte persoane vizate.


?Monica Macovei este primul ministru al Cabinetului Tariceanu care primeste un vot de blam din partea Legislativului. Motiunea anti-Macovei, initiata de PC-PSD-PRM, a fost adoptata cu 81 voturi pentru si 46 voturi impotriva.


?


Conservatorii ameninta cu motiune de cenzura impotriva Guvernului


Ministru Justitiei sustine in continuare ca nu va demisiona in urma votului din Senat. Ca urmare a hotararii acesteia, presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu a declarat ca PC, care a fost si initiatorul motiunii simple, va initia in urmatoarele zile o motiune de cenzura la adresa Guvernului. Presedintele PC a precizat ca acest lucru se va impune in cazul in care premierul Calin Popescu Tariceanu nu o va demite pe Monica Macovei din functia de ministru al Justitiei. „Asteptam demisia doamnei Macovei. Daca nu, vom mai depune o motiune si o sa cada guvernul Tariceanu”, a declarat Voiculescu. Liderul conservator s-a aratat convins de faptul ca Monica Macovei ”nu are onoare” ca sa-si dea demisia, asteptandu-se ca gestul de demitere sa vina din partea premierului.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.