Premiere și evenimente speciale la a 10-a ediție a FFIR

Premiere și evenimente speciale la a 10-a ediție a FFIR

0 155

Tema ediţiei din acest an a FFIR este „Naţiune. Identităţi“ iar activităţi pregătite de organizatori vor fi găzduite de Grădina Cetăţii Râşnov, cinematograful din localitate, Biserica Evanghelică Râşnov şi, în premieră, Centrul Cultural Reduta şi Bastionul Ţesătorilor din Braşov

Maraton de evenimente speciale şi premiere Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov.
10 zile de festival: 45 de filme, 7 avanpremiere, 15 concerte, 20 de dezbateri şi peste 50 de lectori, este oferta celei de-a 10-a editii a evenimentului. Tema ediţiei din acest an a FFIR este „Naţiune. Identităţi“ iar activităţi pregătite de organizatori vor fi găzduite de Grădina Cetăţii Râşnov, cinematograful din localitate, Biserica Evanghelică Râşnov şi, în premieră, Centrul Cultural Reduta şi Bastionul Ţesătorilor din Braşov.

Printre momentele principale ale festivalului se numără proiecţia specială a capodoperei lui Lucian Pintilie – „Reconstituirea“, în prezenţa actorilor Ileana Popovici, George Mihăiţă şi Vladimir Găitan, la jumătate de secol de la debutul filmărilor.

Tot premiere sunt si competiţia oficială de film documentar şi şcoală de vară de jazz coordonată de Mircea Tiberian. Formaţia Viţa-de-Vie va susţine un concert acustic caritabil pentru Hospice Casa Speranţei.

Pentru prima dată, Festivalul de Film şi Istorii Râşnov îşi lansează competiţia oficială de film documentar, care va beneficia de un juriu de profesionişti, format din Pierre-Henri Deleau, fondatorul Quinzaine des realisateurs, criticul de film Irina Margareta Nistor, producătorul Gabriela Albu, producătorul TVR Claudia Nedelcu Duca şi istoricul Bogdan Popovici.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.