Premiera mondiala la Opera din Brasov

Premiera mondiala la Opera din Brasov

0 110

In zilele de 13 si 15 decembrie, la Opera Brasov va fi o adevarata sarbatoare, deoarece Teatrul Liric din Brasov va gazdui o premiera mondiala. Este vorba despre celebrul compozitor spaniol Miguel Ortega care a ales Opera Brasov pentru a pune in scena opera „La Casa de Bernarda Alba”, coproductie romano-spaniola. Orchestra, corul si solistii sunt ai Operei Brasov, iar echipa de productie apartine Spaniei.


Spectacolul va avea loc in zilele de 13 si 15 decembrie, incepand cu orele 18.30, in Sala Operei din Brasov.


Astfel, brasovenii care vor accepta invitatia Operei brasovene vor avea ocazia sa vada o opera care are la baza piesa de teatru omonima a dramaturgului Federico Garcia Lorca. Opera aduce in peisajul liricii mondiale un suflu de contemporaneitate, respectand aproape in totalitate textul piesei scrise de Lorca.


In rolul principal, al Bernardei Alba, se afla solista brasoveana Cristina Rosu. ?„La Casa de Bernarda Alba” reda povestea a sapte femei. Dupa moartea sotului sau, Bernarda Alba devine foarte stricta cu fetele sale. Impune o perioada de doliu de sapte ani si le interzice fetelor sa mai iasa din casa si sa comunice cu cei din jur. Cand Angustias, cea mai mare dintre fete, mosteneste averea tatalui sau, il atrage ca petitor pe Pepe el Romano. Pasiunea si gelozia dintre fiice vor duce la un final tragic. Adela, cea mai tanara dintre fiicele Bernardei, va ajunge sa intretina o relatie strict sexuala cu petitorul surorii sale. De altfel, fetele ajung sa se certe din cauza vizitelor nocturne pe care Pepe le face tuturor.


Bernarda se gandeste sa puna capat situatiei impuscandu-l pe barbat, insa nu reuseste decat sa iroseasca un glont. Crezand ca mama sa a reusit sa ii omoare iubitul, Adela se sinucide.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.