Premiera in medicina brasoveana

Premiera in medicina brasoveana

0 102

organe. Echipa mixta formata din medici brasoveni, sub indrumarea si supravegherea colegilor din Targu-Mures si din Bucuresti au fost prelevate un ficat, doi rinichi si o inima. Donatorul a fost un tanar aflat in moarte clinica. Interventia a avut loc la Spitalul Clinic de Urgenta si a fost o reusita.


            Acest lucru nu este singura premiera din medicina brasoveana. In viitorul apropiat, spitalul brasovean va putea beneficia de o sectie de transplantare, specializata pentru rinichi.


            Conform  spuselor viitorului Sef al sectiei, doctorul Marius Neculoiu, medic specialist urolog, deja au fost incepute demersurile pentru acest lucru: „In maxim doi ani in orasul nostru se va putea efectua transplantul renal. Discutiile cu privire la acest lucru au inceput in urma cu doua luni. Prima etapa pentru acreditare consta in prelevarea de organe. Astfel, s-a intocmit o comisie de declarare a mortii clinice, care functioneaza de luni si este alcatuita din doctori ai spitalului nostru, si o echipa de prelevare de organe, alcatuita din specialisti din tara, printre care si doctorul Marius Neculoiu, care are o la activ peste 400 de efectuari de transplante renale”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.