Premiantii au inceput sa-si ridice banii de la Primarie

Premiantii au inceput sa-si ridice banii de la Primarie

0 473

Elevii brasoveni premiati pentru rezultatele bune la invatatura isi pot ridica banii de la secretariatele si casieriile scolilor. Dupa un an de efort intelectual, examene si simulari, cei care au obtinut premiile I, II si III sunt recompensati financiar de catre municipalitate.

Elevii brasoveni premiati pentru rezultatele bune la invatatura isi pot ridica banii de la secretariatele si casieriile scolilor. Dupa un an de efort intelectual, examene si simulari, cei care au obtinut premiile I, II si III sunt recompensati financiar de catre municipalitate. Si elevii premianti din scolile profesionale, care vor incheia practica la sfarsitul lunii iulie, vor fi rasplatiti cu aceleasi sume.

Inca de ieri, cei 1.820 de elevi s-au putut prezenta la secretariatele si casieriile unitatilor de invatamant pentru a-si ridica premiile pecuniare. Premiantii cu varsta mai mica de 14 ani vor putea ridica banii numai insotiti de reprezentantii legali. Pentru rezultatele bune la invatatura obtinute in anul scolar 2014 – 2015, cei care au luat premiul intai vor primi cate 300 de lei, cei de pe locul doi, 200 de lei, iar pentru premiul al treilea se va acorda cate 100 de lei. Cei mai silitori elevi din clasele V-XII au primit felicitarile si diplomele in luna iunie, la Aula Universitatii „Transilvania”, la Gala Excelentei in Educatie.

Aproape 192 de mii de lei au fost alocati pentru premiul I, peste 120de mii pentru premiul al II-lea si 57 de mii pentru cei care au obtinut premiul trei. In 25 iulie, vor fi incheiate si situatiile elevilor de scoala profesionala iar cei cu rezultate foarte bune vor fi si ei premiati, cel mai probabil, tot intr-un cadru festiv.

Viceprimarul Adina Durbaca spune ca a solicitat Inspectoratului Scolar si liceelor respective sa trimita situatia pana la data de 25 iulie, pentru ca exista o diferenta de 60.000 de RON pe buget, care trebuie achitata, asa cum a fost bugetata la inceputul anului.

Numarul practicantilor din scolile profesionale nu se cunoaste inca. Premierea celor mai buni elevi din municipiu a inceput inca de anul trecut, pentru a-i motiva sa invete si mai mult.

 

Vifor Rotar

premianti

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.