Prelungirea Stării de urgenţă o mare problemă pentru binomul Iohannis&Orban!

Prelungirea Stării de urgenţă o mare problemă pentru binomul Iohannis&Orban!

0 89

Se dezvoltă un curent ÎMPOTRIVA prelungirii Stării de urgenţă!
Românii, dincolo de comunicate, clasamente, declarații și dezbateri tv, așteată mai multe masuri de la binomul Iohannes&Orban în această perioadă în care se acționează sub paravanul STARII DE URGENȚĂ.
În această săptămână Parlementul României va trebui să se pronunte asupra decretului Presedintelui Romaniei privind prelungirea cu încă o lună a Stării de urgență.

Guvernul OrBan și preș. Iohannis vor trebui să spună ce au făcut util in ultima luna beneficiind de Starea de urgenta. Sunt câteva intrebări la care cele două entități liberale sunt chemate să răspundă.
1. Ce anume a facut Guvernul Romaniei util în ultima luna beneficiind de starea de urgenta ce isi propune sa faca si mai ales – nu poate daca nu ne aflam in starea de Urgenta?
2. De ce de la momentul declararii Starii de Urgenta nu s-au asigurat deja echipamentele de protectie pentru personalul medical și capacitatea de testare zilnica a celor implicați direct în lupta cu pandemia cât și a cetățenilor?
3. Cu ce bani o sa traim în Romania daca suntem blocați toți în casă?
4. Cand putem sa mergem la munca și care este Planul de Relansare/Redresare Economica a Romaniei ținând cont de blocajul în care suntem și de sutele de mii de romani reveniți in tara ?
5. Ce se intampla cu anul scolar și mai ales când și în ce fel se pot relua activitățile în școli și universități?

Vă reamintim că preşedintele Iohannis a anunţat deja că va emite un nou mandat de declarare a stării de urgenţă, decret care va fi supus aprobării Parlamentului în termen de cinci zile, potrivit prevederilor constituţionale.
Nemulțumirea față de actuala putere nu a putut fi blocată, parlametari și partide manifestînd pe față aversitatea față de palate. Deja doi lideri politici s-au pronunțat față de o prelungirea Stării de urgență.
Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a anunţat că nu va vota prelungirea stării de urgenţă.
Victor Ponta, liderul Pro România, anunţă și el că ar putea să voteze împotriva prelungirii stării de urgenţă, în condiţiile în care Guvernul nu lămureşte mai multe aspecte. Rămâne de văzut ce va zice și PSD. Un lucru e sigur, blocajul parlamentar pentru încă o lună sub Stare de Urgență este mai mult decât posibil.
Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.