Prejudiciul de la Credit Europe tinde spre 3 milioane de euro

Prejudiciul de la Credit Europe tinde spre 3 milioane de euro

0 178

Directoarea Credit Europe Bank Brasov a fost arestata pentru 29 de zile. Avocatul angajatei acuzate de delapidarea a cel putin 1 milion si jumatate de euro a facut recurs la decizia instantei. Intre timp numarul pagubitilor a ajuns la 38, iar valoarea fraudei tinde chiar spre trei milioane de euro. Procurorii refuza sa faca declaratii despre ceilalti 4 angajati ai bancii, audiati in scandalul conturilor devalizate din sucursala brasoveana a bancii.
Insotita de sotul si avocatul sau, Otilia Negrila a fost adusa vineri din arestul IPJ cu o duba a Politiei pentru a fi prezentata instantei de judecata de la Tribunalul Brasov cu propunerea de arestare pentru 29 de zile. In timpul celor trei ore de audieri din sala de judecata, sotul femeii acuzate de delapidarea a 1,5 milioane de euro de la Credit Europe Bank Brasov s-a plimbat nervos pe holurile tribunalului. Directoarea este acuzata de acces neautorizat intr-un sistem informatic, frauda informatica, fals in inscrisuri sub semnatura privata, inselaciune si delapidare.
Cercetarile au scos la iveala faptul ca sumele de bani au fost transferate fraudulos din conturile unor clienti in alte conturi si retrase apoi in numerar sau au fost efectuate schimburi valutare, urmate de ridicari de numerar. Anchetatorii au mai constatat ca o parte din clientii bancii au fost indusi in eroare de catre Otilia Negrila cu privire la situatia conturilor, prin eliberarea de extrase de cont false sau cu privire la conventiile de depozit incheiate, care nu au fost depuse la banca de catre invinuita, desi aceasta a incasat personal sumele de bani depuse. Despre ceilalti 4 functionari ai bancii, anchetati inca de la inceputul scandalului, procurorii DIICOT au refuzat sa dea relatii.
Intre timp lista pagubitilor creste in continuare. Daca joi 23 de persoane sesizasera disparitia banilor din conturile deschise la Credit Europe Bank Brasov, la Comisariatul pentru protectia Consumatorului numarul reclamatiilor a ajuns la 38. Suma totala a prejudiciului cauzat are sanse sa creasca in acelasi ritm. Daca joi prejudicul era apreciat la circa 1 milion si jumatate de euro, in randul deponentilor umbla zvonul ca sumele reclamate ca disparute ar putea ajunge chiar la 3 milioane de euro.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.