Prejmer – cetatea muzicii sacre in august 2009

Prejmer – cetatea muzicii sacre in august 2009

0 187

De saptamana viitoare, timp de o luna, biserica cetatii fortificate din Prejmer va gazdui ce-a de-a XI-a editie a festivalului „Diletto Musicale”.
In fiecare duminca, incepand cu ora 17:00, Biserica Evanghelica din Prejmer, impreuna cu Ambasada Republicii Federale Germania la Bucuresti si Fundatia „Siebenbürgisch-Sächsische Stiftung”, ii astepta pe toti cei doritori la cele cinci concerte din cadrul festivalului.
Pentru editia din acest an organizatorii au pregatit publicului lucrari in prima auditie, in interpretarea ansamblurilor Fior di Suono (Cluj-Napoca), Traverso, Quartetto Brassovia (Brasov), Cantate Domino (Sibiu) si Corul de Tineret Bach al Bisericii Negre. Vor putea fi auzite, in premiera pentru aceasta zona, instrumente precum trompeta baroc sau hammerclavier – precursorul pianului modern, folosit de Haydn, Mozart sau Beethoven, in acustica deosebita a bisericii.
Aceasta serie de concerte a luat fiinta in anul 1999 dupa ce s-a putut aduce la Prejmer o orga portativa (numita si Positiv) care permite redarea muzicii baroce intr-o forma foarte autentica. In acelasi an cetatea Prejmer, cea mai puternic fortificata biserica din Transilvania, a trecut in patrimoniul mondial UNESCO.
Intrarea este libera, iar la finalul fiecarui concert, conform traditiei, spectatorii si muzicienii au ocazia de a schimba impresii la un pahar de suc de corcoduse sau must de mere ce va fi servit in curtea bisericii.
Program
2 august: Fior di Suono (Händel, Telemann, Pergolesi, Purcell)
9 august: Traverso (Schneider, Bach, Hotteterre, de la Barre, Balvet)
16 august: Quartetto Brassovia (Leclair, Händel, Uccelini)
23 august: Cantate Domino (Marcello, Türk, Mendelssohn, Richter)
30 august: Corul de Tineret Bach & Orchestra (Vivaldi – Gloria, Bach – Jesu, meine Freude, Krebs, Mendelssohn, Miskinis, Spiritual)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.