Pregatiti-va de shopping! Incepe sezonul de reduceri

Pregatiti-va de shopping! Incepe sezonul de reduceri

0 225

Conform prevederilor legale, in perioada 15 ianuarie – 15 aprilie a.c.,?? pot fi organizate vanzari de soldare, de catre comerciantii cu amanuntul, pentru produsele specifice sezonului toamna-iarna. Vanzarile de soldare se realizeaza cu respectarea prevederilor HG. nr.333/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a O.G. nr.99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, aprobata prin Legea nr.650/ 2002.


Desi, practic, sezonul reducerilor abia urmeaza sa inceapa, magazinele cu staif din Brasov au deja discounturi variind intre 15 si 70%.


Leaderii reducerilor sunt magazinele Terranova (str. Republicii), House of Art (Magazinul Onix si Magnolia Mall) si Meli Melo, cu reduceri de pana la 70%! Atentie la acel “pana la”, in Terranova e scris cu litere mici de tot!


La Stefanel (Str. Republicii) sunt cateva produse cu 50% discount, la fel ca si la Steillman (Magazinul Star si Macromall).


Magazinul de produse sport Puma, de pe Muresenilor are reduceri de 30% la unele produse.


La United Colors of Benneton sunt reduceri de 30%, la fel ca si la magazinele Leonardo (Macromall, Magnolia, Str. Republicii, Eliana Mall)


La Flo Jo (str. Republicii si complexul Carrefour ) reducerile sunt de 50%, la fel ca si la Benvenutti (Macromall).


La Kenvello, pentru un produs cumparat, se primeste unul cu 50% reducere.


Dar, cum v-am spus, distractia urmeaza sa inceapa pe 15 ianuarie. Ceea ce vedeti acum sunt doar cateva discounturi in baza unor “portite” legislative, care prevad ca in afara de soldarile de sezon, se pot practica si alte forme de vanzare cu pret redus, in orice perioada a anului , astfel:
– vanzari de lichidare;
– vanzari efectuate in structuri de vanzare, denumite magazin de fabrica sau depozit de fabrica:
– vanzari promotionale;
– vanzari ale produselor destinate satisfacerii unor nevoi ocazionale ale consumatorului, dupa ce evenimentul a trecut si este evident ca produsele respective nu mai pot fi vandute in conditii comerciale normale;
– vanzari ale produselor care intr-o perioada de 3 luni de la aprovizionare nu au fost vandute;
– vanzari accelerate ale produselor susceptibile de o deteriorare rapida sau a caror conservare nu mai poate fi asigurata pana la limita termenului de valabilitate;
– vanzarea unui produs la un pret aliniat la cel legal practicat de ceilalti comercianti din aceeasi zona comerciala, pentru acelasi produs, determinat de mediul concurential;
– vanzarea produselor cu caracteristici identice, ale caror preturi de reaprovizionare s-au diminuat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.