Pregatiri pentru inceperea noului an scolar

Pregatiri pentru inceperea noului an scolar

0 82

Institutia Prefectului Judetul Brasov a lansat demersuri pentru ca inceperea noului an scolar 2008-2009 sa se deruleze in conditii optime pe raza intregului judet. Astfel, conducerea institutiei a solicitat Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Brasov transmiterea unei situatii centralizate, cu privire la asigurarea personalului didactic pentru intreaga retea de invatamant din judet si stadiul realizarii lucrarilor de investitii, reabilitari si reparatii, pe fiecare unitate educationala in parte. De asemenea, ISJ Brasov va comunica si date privind asigurarea mobilierului necesar si a celorlalte dotari scolare (laboratoare fizica, chimie, biologie, cabinete informatica, instrumente muzicale, echipament sportiv), stadiul achizitionarii manualelor scolare si a rechizitelor scolare si stadiul realizarii masurilor de asigurare a securitatii unitatilor de invatamant.
In plus, s-a solicitat primariilor transmiterea de informatii privind investitiile in derulare din unitatile scolare, modul in care se efectueaza activitatile de igienizare si situatia aprovizionarii cu combustibil si pregatirea parcului de masini pentru transportul scolar, acolo unde este cazul.
O alta raportare va fi efectuata de Autoritatea de Sanatate Publica a Judetului Brasov, care va informa conducerea Institutiei Prefectului Judetul Brasov cu privire la situatia unitatilor prescolare si scolare din punct de vedere al autorizarii/avizarii sanitare.
„Facem apel catre toate institutiile abilitate in domeniu sa urgenteze derularea acestor investitii si sa faca demersuri pentru ca sumele alocate judetului nostru sa fie suplimentate. Vrem ca elevii care vor incepe noul an scolar sa dispuna de cele mai bune conditii”, a declarat subprefectul Szakal Andras.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.