Pregatiri pentru Festivalul International „Cerbul de Aur”

Pregatiri pentru Festivalul International „Cerbul de Aur”

0 65

Subprefectul Szakal Andras a condus la inceputul acestei saptamani sedinta grupului de lucru pentru organizarea Festivalului International „Cerbul de Aur”, care va avea loc la Brasov in perioada 3-8 septembrie.
Cu acest prilej, reprezentantii TVR le-au prezentat institutiilor deconcentrate brasovene modul in care va fi organizata Piata Sfatului pe durata evenimentului, avand in vedere ca aici va fi montata scena si spatiile pentru spectatori. Astfel, in acest an, pentru a asigura si mai bine securitatea participantilor, s-a luat decizia reducerii numarului de spectatori de la 6.000 la 4.000, astfel incat sa nu existe riscul blocarii cailor de acces.
De asemenea, s-a stabilit ca paza scenei si a artistilor sa fie asigurata de o firma specializata, contractata de TVR, urmand ca ordinea printre spectatori sa fie mentinuta cu ajutorul Jandarmeriei. In plus, s-au luat masuri pentru asigurarea protejarii monumentelor istorice din zona si se va adopta un plan de actiune in caz de incendii. In premiera, Serviciul de Ambulanta Brasov va asigura asistenta medicala atat pentru spectatori, cat si pentru vedetele participante.
Montarea scenei se va face incepand cu data de 18 august, urmand ca pana pe 23 august amenajarile din Piata Sfatului sa fie finalizate. Incepand din 31 august, pe scena se vor derula repetitii. Intrarea in perimetrul destinat spectacolului se va face in fiecare seara a festivalului pana la orele 19.45, spectatorii urmand sa treaca printr-un filtru special al fortelor de ordine. Reprezentantii TVR au anuntat ca vor solicita conducerii Primariei Brasov o autorizatie pentru blocarea circulatiei pe strada Muresenilor, pe durata spectacolelor.
Pentru a evita producerea unor incidente neplacute pe durata evenimentului, subprefectul Szakal Andras a anuntat ca la sedinta Colegiului Prefectural programata pentru data de 15 august se va lua decizia constituirii unor echipe mixte de control, care sa verifice unitatile de cazare si masa unde vor fi gazduiti participantii, dar si societatile comerciale din petrimetrul Pietei Sfatului.
„Vrem ca acest eveniment deosebit sa se deruleze in conditii optime, iar invitatii din tara si de peste hotare sa ramana cu o amintire placuta a orasului nostru”, a declarat subprefectul Szakal Andras.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.