Pregătiri pentru capacităţi de terapie intensivă la ,,Neuro”

Pregătiri pentru capacităţi de terapie intensivă la ,,Neuro”

0 136

La Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov se fac pregătirile necesare deschiderii Secției de Anestezie-Terapie Intensivă, care va dispune de 11 paturi, anunță managerul spitalului, dr. Nicușor Bîgiu.

În urma derulării procedurilor de achiziție la nivelul spitalului, până în prezent s-au primit 44 de injectomate, 11 infuzomate, 11 aspiratoare de secreții portabil, un videolaringoscop și lămpi UV pentru dezinsecție, iar în termen de două săptămâni vor fi livrate 11 ventilatoare mecanice. Consolele de oxigen și monitoarele de funcții vitale existau în dotarea spitalului, încă înainte de declanșarea acestei crize medicale.

De asemenea, au fost procurate unele consumabile, materiale sanitare și o parte din medicația necesară tratării pacienților cu insuficiență respiratorie.

Totodată, conducerea spitalului a făcut demersurile la Direcția de Sănătate Publică Brașov pentru avizarea secției de ATI și a solicitat aprobarea schemei de personal necesare. În momentul în care va fi funcțională, aceasta va deveni suport pentru Secția de Terapie Intensivă destinată pacienților COVID-19, existentă în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.   

Achiziția aparaturii și a echipamentelor destinate secției de terapie intensivă s-a realizat cu fonduri alocate din bugetul Consiliului Județean.

„Imediat după ce Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov a devenit unitate medicală de tratare a pacienților infectați cu noul coronavirus, am luat măsuri pentru asigurarea finanțării cheltuielilor determinate de această stare de lucruri. Astfel, în ședința de plen din 24 martie, când am aprobat prima rectificare bugetară din acest an, am suplimentat cu suma de 261.100 lei subvențiile acordate spitalului. La rectificarea din 8 aprilie am alocat alte 3.527.000 lei pentru achiziția de materiale şi echipamente sanitare, dar și pentru cazarea personalului medical şi alte investiţii propuse de conducerea Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie. Vom continua să răspundem cerințelor formulate de managerii spitalelor din subordinea noastră, astfel încât să depășim cu bine actuala situație de criză”, a menționat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.