Pregatiri intense pentru canicula de astazi

Pregatiri intense pentru canicula de astazi

0 422

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov s-a reunit ieri in sedinta extraordinara in contextul avertizarii de cod galben emisa pentru judetul Brasov. Meteorologii prognozeaza pentru astazi temperaturi care ar putea depasi 35 de grade dar si pragul critic de confort termic de 80 de unitati

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov s-a reunit ieri in sedinta extraordinara in contextul avertizarii de cod galben emisa pentru judetul Brasov. Meteorologii prognozeaza pentru astazi temperaturi care ar putea depasi 35 de grade dar si pragul critic de confort termic de 80 de unitati.

In aceste conditii, autoritatile vor sa preintampine eventualele probleme cauzate de canicula. In judet, zeci de farmacii sunt pregatite sa acorde primul ajutor celor afectati de soarele dogoritor.

Unitatile marcate cu bulina, unde brasovenii vor primi apa si li se va lua tensiunea, vor fi si spatii de adapostie de soarele torid.

In zonele aflate sub avertizare meteo de canicula vor fi activate comitetele locale pentru situatii de urgenta, care vor organiza spatii climatizate.canicula

Pentru interventii de urgenta, sunt pregatite zeci de ambulante si echipaje SMURD, anunta col. dr. Ioan-Stelian Rechiteanu, inspector sef ISU.

Pentru a preveni starile de inconstienta si lesin, medicii recomanda brasovenilor sa evite sa iasa din case la orele amiezii. Daca totusi e necesar sa iesim, trebuie sa purtam palarii si haine de culoare deschisa si sa crestem consumul de lichide.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.