Pregatirea psihica si alimentatia elevilor inainte de examen

Pregatirea psihica si alimentatia elevilor inainte de examen

0 230

Organismul are nevoie de sustinere in perioadele de efort intelectual. Consumul energetic creste, iar copilul are nevoie de propriul program de alimentatie sanatoasa. Se recomanda reducerea consumului de mancaruri grele, in avantajul fructelor si al legumelor bogate in vitamine. In seara dinaintea examenului, nu este recomandat sa mai manance mai tarziu de orele 18.00, iar mancarea sa fie usoara.


?


Sfaturi pentru parinti


Eliminati pe cat posibil stresul suplimentar. Amanati pana dupa examen discutiile despre posibilul rezultat la examen. Adoptati o atitudine pozitiva si aratati-va increzatori in fortele copilului. Spuneti-i ca a invatat, ca este pregatit, iar rezultatele la testele simulate au fost bune.


Anumite alimente pot imbunatati gradul de concentrare, asigurandu-i copilului un somn linistit si lipsit de anxietati. Puterea creierului este data de energie, iar aceasta poate fi luata numai din alimentatie atunci cand sufera o cadere. Principala sursa de energie a creierului este glucoza care provine din alimentele bogate in carbohidrati cum ar fi cerealele, painea si pastele. Depozitele de energie ale creierului sunt foarte mici, astfel incat daca vrem sa pastram functionarea la maxim a creierului, trebuie in permanenta sa inlocuim glucoza.


Evitati zaharul, ciocolata, dulciurile, biscuitii si alte alimente bogate in zahar. Ati putea crede ca acestea cresc nivelul energetic, dar acesta este de scurta durata si poate da senzatia de oboseala accentuata.


?


Hidratarea organismului


Nu uitati de hidratare. Studiile au demonstrat ca toti copiii care obisnuiesc sa bea multa apa, reusesc sa se concentreze mult mai usor, sa primeasca informatii si sa faca exercitii de aritmetica mental si, de asemenea, sunt mai putin predispusi durerilor de cap. Aveti grija sa nu-i lipseasca sticla cu apa de pe birou atunci cand studiaza, iar daca nu ii place apa obisnuita, incearcati citronadele.


Bauturile cu zahar trebuie evitate deoarece pot scadea nivelul energetic imediat dupa ce sunt consumate. Este recomandat sa bea cat mai multa apa in dimineata zilei de examen. Succes!


?

Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.