Prefectura sta sa cada

Prefectura sta sa cada

0 54

Care brasovean nu cunoaste cladirea care adaposteste Prefectura, Consiliul Judeþean si Curtea de Apel Brasov! O cladire veche, istorica si care, de-a lungul timpului, a adapostit Tribunalul, Judeteana PCR si acuma cele trei institutii enumerate.
Iata insa ca aceasta cladire, cu aspect solid daca te uiti la ea, este in pericol sa cada, si asta din cauza starii avansate de degradare.
Prefectul Ion Gontea sustine ca de pe cladire cad tigle, un adevar de necontestat.. Gontea a mai spus in conferinta de presa ca pana acum au mai cazut si cateva bucati de cornisa si, pentru ca situatia i se pare foarte grava, a chemat experti de la Inspectoratul pentru Disciplina in Constructii pentru a face o constatare tehnica, caci o portiune din sarpanta cladirii s-a prabusit recent in curtea interioara.
Trebuie mentionat faptul ca aceasta cladirea are o vechime considerabila, de circa 100 de ani, destinaia initiala fiind, dupa cum am aratat, aceea de Palat al Justitiei.
Daca lucrurile stau hiar asa, atunci cele trei institutii ar face bine sa puna mana de la mana si sa se apuce de reparat, caci este pacat sa se degradeze unul din simbolurile Brasovului.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.