Prefectura Brasov va lua masuri in cazul Bod

Prefectura Brasov va lua masuri in cazul Bod

0 99
Asa cum am mai scis, la aproape trei luni de la alegeri, plenul Consiliului Local nu este complet, nefiind validate mandatele a doua persoane, respectiv Aurel Piciorus (UNPR) si Eugen Zilinschi (PNL).
Acum, situatia este analizata de Prefectura Brasov, care va lua o decizie in cursul acestei saptamani.  La Bod nu a functionat, la alegerile pentru functia de primar si cele de consilieri locali, nici coalitia USL, nici Alianta PNL-PC, astfel ca liberalii, social-democratii si conservatorii au avut, fiecare, liste proprii de candidati.
In aceste conditii, s-au creat doua grupuri distincte in forul deliberativ, respectiv PSD-PNL si PDL-UNPR-PC. In cazul reprezentantului UNPR care nu a fost validat, acesta a fost anuntat de conducerea filialei Brasov ca inlocuitor al persoanei aflate pe pozitia de castigator al mandatului, in conditiile in care acesteia i-a fost retras sprijinul politic si a fost exclusa din parti, aspect sustinut si de o adresa semnata si stampilata de liderii filialei.
Insa, chiar daca adresa a fost certificata de juristii Prefecturii Brasov ca fiind perfect legala pentru a genera validarea inlocuitorului, consilierii PNL si PSD – care acum au cinci reprezentanti in plen – s-au opus la sedinta de constituire, iar reprezentantul UNPR a ramas pe dinafara. In replica, alesii PDL, UNPR si PC – care detin acum majoritatea, avand sase consilieri – s-au abtinut de la vot in privinta validarii liberalului Zilinschi. Apoi, la sfarsitul lunii iulie, grupul PDL-UNPR-PC a convocat o sedinta extraordinara, in vederea reluarii dezbaterilor pe tema validarii mandatelor celor doi consilieri si pentru desemnarea viceprimarului, dar colegii de la PSD si PNL nu au dat curs invitatiei, insa, existand majoritatea impusa de lege, l-au putut alege ca viceprimar pe Stefan Hulpoi, care a si fost, ulterior, confirmat in functie de catre primarul Paul Cernat (PNL).
La randul sau, pentru a reglementa pe cale amiabila situatia, primarul Paul Cernat, sprijinit de reprezentantii PNL si PSD, a cerut  de trei ori pana acum intrunirea forului local, fapt care nu s-a realizat datorita refuzului celor de la  PDL, UNPR si PC de a particia.
De aceea, prefectul Brasovului, Mihai Mohaci, a precizat ca, „in cursul acestei saptamani, vom da o decizie privind situatia de la Bod. In momentul de fata asteptam un punct de vedere al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP) privind situatia din Primaria Bod”. De asemenea, el a afirmat ca, „pentru unul dintre cei doi consilieri nevalidati, cel liberal, a fost emisa o hotarare definitiva, irevocabila si executorie prin care trebuie pus in drepturi, adica sa isi ocupe postul in Consiliul Local, iar in cazul celuilalt ales local ramane de vazut ce va decide instanta”.
 
Iulian Rinder

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.