Prefectul Rasaliu va fi înlocuit de ,,anonimul” Văsîi sau ,,versata” Donţu!

Prefectul Rasaliu va fi înlocuit de ,,anonimul” Văsîi sau ,,versata” Donţu!

0 351

Începând de ieri – aşa cum am anunţat deja – Marian Rasaliu nu mai este prefect al Braşovului. Decizia a fost luată de Guvernul României în şedinţa din 10 decembrie, însă a fost anunţată miercuri dimineaţă. Cum Guvernul nu a numit un nou prefect al judeţului, atribuţiile acestuia vor fi îndeplinite de subprefectul Adrian Folea.

Eu mă voi întoarce la ANAF, de unde am fost detaşat”, a declarat Marian Rasaliu. Acesta a anunţat că îşi va prezenta astăzi, într-o conferinţă de presă, bilanţul celor doi ani de activitate.
Braşovul nu este singurul judeţ în care a fost destituit prefectul fără a i se stabili un înlocuitor, în aceeaşi situaţie fiind alte 17 judeţe.
Rasaliu a fost numit prefect al Braşovului în 2 martie 2017, el înlocuindu-l în funcţie pe ex-pedistul-penelist Ciprian Băncilă care s-a reântors în funcţia de şef la Mediu.

Vasîi sau Donţu în carţi pentru funcţia de prefect
După ce ieri a fost publicat în Monitorul Oficial Hotarârea de Guvern prin care a încetat mandatul prefectului județului Brașov, Marian Rasaliu, două nume au apărut pe lista de propuneri în urma negocierilor politice la nivel inalt. Este vorba prima dată despre Cătălin Văsîi, fost secretar al Primăriei Predeal sprijinit de fostul primar din Predeal Mihai Veştea şi de vărul acestuia preşedintele CJ Braşov Adrian Veştea. Vasîi în ultima perioadă a lucrat la Agenția de Dezvoltare Centru.
Cătălin Văsîi este un apropiat al lui Mihail Veștea, fost primar de Predeal în patru mandate (1992-2008), care de azi a devenit, la rândul său, secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Iar Mihai Veştea se bucură acum de sprijinul vărului său, preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea. În altă ordine de idei, Văsîi figureaza pe site-ul ADR Centru ca si consilier la Departamentul Dezvoltare Urbană (Polul de creșere Brașov).

Un alt nume vehiculat este acela a lui Adriana Donţu, fost prefect al Braşovului în perioada 6 august 2007 – 2octombrie 2008 şi s-a remarcat printr-o atitudine non conflictuală.
Pentru a confirma cele afirmate de noi amitim că vremea respectivă, când în octombrie 2008, Adriana Donţu cînd a fost schimbată din funcţie ea a declarat jurnaliştilor că nu cunoaşte motivatia schimbarii din functie, fară să faca alte comentarii cu privire la viitorul prefect.
,,Aş putea sa presupun, dar nu comentez pana nu va aparea in Monitorul Oficial. Pană la urma, asta înseamnă sa fii inalt functionar public. Este un principiu de drept, principiul mobilitatii. Eu sunt inalt functionar public. Aici funcţionează fie avansarea, fie retrogradarea dintr-o funcţie. Am încredere că noul prefect va fi o persoana echidistanta. Eu il mandatez cu foarte multa incredere”, a spus Adriana Dontu.
Întrebată daca schimbarea se datoreaza unor greseli pe care le-a facut cât s-a aflat in aceasta funcţie, Dontu a spus atunci presei că: “Nu, o spun cu toata responsabilitatea. Nu cred ca am gresit. Întotdeauna mi-am facut treaba, mi-am indeplinit toate atributiile de serviciu cu foarte multa responsabilitate, seriozitate, in conditii de legalitate”.
Ulterior, până în 2014 ea a devenit director general al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA).
Acum dînsa este director executiv Servicii Interne la D.G.R.F.P Braşov. Sau cum este cunoscut de plătitorii de biruri – căci ce avem noi nu le putem numi impozite – ANAF.
Domna Donţu este soţia fostului deputat şi actualmente consilier local Mihai Donţu. Naşul acestora de cununie este un alt liberal cunoscut, Dan Radu Ruşanu, iar familia Donţu a beneficiat ani de zile de înalta protecţie a baronului liberal Aristotel Căncescu.

Mihail Veştea numit secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice
Consilierul judeţean braşovean Mihail Veştea (PNL) a fost numit secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Decizia premierului Ludovic Orban a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 994 din 11 decembrie 2019.
Mihail Veştea a fost primar al Predealului în perioada 1992 – 2008, apoi a fost ales consilier judeţean, iniţial pe listele PD-L, apoi pe listele PNL – după ce cele două partideau fuzionat.
În Consiliul Judeţean Braşov, în mandatul început în anul 2016, până la numirea pe funcţia de secretar de stat, Mihail Veştea a fost preşedinte al Comisiei nr. 1 – de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanţe şi lider al grupului PNL din Consiliul Judeţean Braşov.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.