Prefectul Ion Gontea, – notar afacerist

Prefectul Ion Gontea, – notar afacerist

0 189

Dupa cum dezvaluie cotidianul Jurnalul National, prin cabinetul notarial al actualului prefect Ion Gontea orasul Zarnesti a pierdut din patrimoniul public circa 120 terenuri diferite. Afacerea s-a incheiat prin cumpararea acestor terenuri cu doar 10 euro metrul patrat, cumparatorul fiind nimeni altul decatcontestatul „print al asfaltului”, Marcel Butuza.
Se stie ca firmele acestuia , blagoslovite de binecuvantarea primarului George Scripcaru – si acesta beneficiind din borcanul cu miere al asfaltarilor brasovene si al unor deszapeziri ciudate – sunt abonate la bugetul municipalitatii brasovene, contractele de asfaltare si deszapezire marca Butuza, adica Vectra, fiind pe ani multi „patrimoniu” butuzian, la fel ca si incasarile de multe milioane euro.
In cazul Zarnesti insa, dar cu ajutorul biroului notarial Ion Gontea, Butuza si-a adjudecat terenurile cu ajutorul fostului primar de Zarnesti, Gheorghe Lupu, un fel de lup paznic la oi, actualmente cercetat si urmarit penal de DNA.
Astfel, ziaristul Libiu Mateescu arata cum a fost trucata licitatia prin care Marcel Butuza a dobandit terenurile. Terenuri pe care acesta din urma le-a scos dupa aceea la vanzare, per bucata. Si va dati eama ca nu cu doar parlitii de 10 euro pe metrul patrat, ci inzecit sau insutit, caci sunt terenuri minunate la poalele Pietrei Craiului.
Marcel Butuza insa – el mai este cercetat si in alte dosare – afirma ca tot ce a facut este legal si ca nu are de ce se justifica.
Poate, la suprafata nu are de ce sa se justifice. Dar orice aisberg isi tine coltii adanc sub apa, asa ca si cei care eludeaza legea, cu ajutorul DNA, ar putea sa o pateasca la fel ca vestitul Titanic.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.