Prefectul ii incurajeaza pe fermierii brasoveni sa ceara fonduri UE

Prefectul ii incurajeaza pe fermierii brasoveni sa ceara fonduri UE

0 57

Programul fonduri-UE al carui spot publicitar nu poate sa nu trezeasca interes in sufletul fiecarui roman care vrea sa se capatuiasca pare sa nu capteze atentia fermierilor brasoveni. Se pare ca aceasta fiind situatia, prefectul Brasovului, Adriana Dontu, s-a vazut nevoita sa faca un apel catre acestia sa urgenteze cererile de sprijin din fonduri UE.
Data limita pentru depunerea acestor cereri este 15 mai, dar vestea buna este ca termenul poate fi prelungit pana la 9 iunie.
Numarul solicitarilor a scazut la jumatate fata de cei care au fost programati inainte. Astfel, au fost inregistrate 8000 de fermieri, in conditiile in care pentru anul 2008 au fost 13 000 de cereri.
Programul a fost promovat in teritoriu de reprezentantii Agentiei Judetene de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) si ai Directiei Judetene de Agricultura si Dezvoltare Rurala (DJADR) Brasov subordonati prefectului judetului.
Zonele vizate sunt Bran, Moieciu, Fundata, Recea, Bunesti si Jibert.
„Sunt bani care vin de la UE, de care trebuie sa beneficieze fiecare fermier si ar fi bine daca acest lucru s-ar intampla pana la 15 mai, pentru ca nu are nici un rost ca agricultorii sa plateasca penalizari. Din punctul nostru de vedere am luat toate masurile necesare, impreuna cu reprezentantii APIA si DJADR Brasov, pentru ca sa finalizam acest proces pana la data stabilita”, a declarat Adriana Dontu.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.