Prefectul Emil Nita si sechestru pe herghelia de la Homorod

Prefectul Emil Nita si sechestru pe herghelia de la Homorod

0 96

Prefectul judetului Brasov, Emil Nita, a anuntat, marti, ca juristii Prefecturii cauta un cadru legal care sa permita punerea sub sechestru a hergheliei din Homorod, unde caii de rasa Lipitan au fost gasiti intr-o stare jalnica, dupa ce patronul fermei a plecat in SUA fara sa lase un inlocuitor.
Ancheta dispusa de prefectul judetului Brasov la herghelia de cai de rasa de la Homorod a aratat ca firma care are in proprietate herghelia de cai de rasa Lipitan nu este si proprietar al terenului pe care se afla.
„Proprietar peste bunurile imobile ale hergheliei este Societatea Nationala Cai de Rasa, insa nu exista niciun fel de documente care sa ateste modul in care terenurile au trecut la firma Ducatul Equus SRL. Nu exista nici documente care sa ateste modul in care caii au trecut de la proprietarul de stat la cel privat”, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, prefectul judetului Brasov, Emil Nita, care a precizat ca au fost analizate documentele obtinute de la Oficiul de Cadastru.
Potrivit acestuia, in ultimele doua saptamani, dupa ce caii de rasa au fost gasiti subnutriti, si Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Brasov a inceput o ancheta la aceasta herghelie din Homorod. Prefectul sustine ca raportul DGFP Brasov a relevat ca firma Ducatul Equus SRL este desfiintata inca din 2007.
„Sunt multe chestiuni care nu-si gasesc raspunsul legat de situatia acestei firme. Exista mai multe tranzactii de terenuri in care acelasi cetatean- reprezentant legal al firmei cu pricina – este si vanzator si cumparator al unor terenuri, ceea ce ne face sa credem ca, de fapt, societatea a fost tinuta pentru a fi paravanul unor tranzactii imobiliare mai mult sau mai putin legale. Deocamdata ancheta este inca in curs”, a declarat prefectul Emil Nita.
Acesta a mai spus ca departamentul juridic al Prefecturii cauta un cadru legal care sa permita punerea sub sechestru a hergheliei de la Homorod. Daca aceasta masura va fi aplicata, caii vor fi preluati de Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Brasov si apoi vanduti la licitatie pentru ca DSVSA nu isi poata permite intretinerea acestora pe o perioada foarte lunga.
„Acest lucru ne-ar permite sa salvam acei cai de rasa, pe care proprietarul firmei i-a uitat si care au ajuns intr-o stare jalnica, fiind subnutriti”, a adaugat prefectul.
La herghelia din comuna brasoveana Homorod se mai afla, in prezent, 42 de cai de rasa Lipitan.
In urma cu doua saptamani, in urma unui control al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Brasov, caii au fost descoperiti intr-o stare jalnica. In lipsa proprietarului, plecat in Statele Unite ale Americii, ferma nu a avut un reprezentant legal care sa se ocupe de intretinerea animalelor si de asigurarea ratiilor de furaje, astfel ca, din cauza subnutritiei, patru cai au murit deja

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.