Prefectul Danu preocupat de problemele varstnicilor

Prefectul Danu preocupat de problemele varstnicilor

0 212

Prefectul judetului Brasov, Aurelian Danu, a condus, din nou, Comitetului consultativ pentru problemele persoanelor varstnice, in care au fost reluate principalele puncte ale ordinii de zi din data de 30 mai. Prefectul a fost informt cu privire la modul de eliberare a medicamentelor compensate si gratuite catre populatie, si asigurarea calitatii actului medical, precum si despre actiunea de actualizare a cartilor de imobil, fiind instruite echipele mixte formate din cadre ale Politiei de Proximitate si voluntari din cadrul asociatiilor de pensionari.


?


La aceasta intalnire au participat, in calitate de invitati, reprezentanti ai Colegiul medicilor, Colegiului farmacistilor, Ordinului asistentilor medicali si ai Spitalul Militar „Regina Maria”.


???????????


In cadrul discutiilor s-a decis ca toate institutiile statului implicate in procesul de asigurare si sustinere a sistemului de sanatate brasovean sa coopereze mai eficient pentru diseminarea corecta a informatiilor privind procedurile si aparatura de protezare ale caror costuri sunt suportate din bugetul CJAS, situatia la zi a farmaciilor care elibereaza medicamente in regim gratuit si compensat, modalitatile prin care cetatenii pot sesiza anumite disfunctionalitati in cadrul sistemului medicilor de familie.


?


Discutiile au cristalizat si o serie de neconcordante si omisiuni legislative care vor face obiectul unui material cu propuneri de modificare a actelor normative ce va fi inaintat institutiilor competente.


?


In ceea ce priveste actiunea de actualizare a cartilor de imobil, presedintii si reprezentantii asociatiilor de pensionari au avut o intalnire cu responsabilii de proiect de la nivelul Politiei de Proximitate, pentru un prim instructaj privind pasii si procedurile de urmat in scopul desfasurarii actiunii.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.