Prefectul Danu ignorat de secretarii localitatilor brasovene

Prefectul Danu ignorat de secretarii localitatilor brasovene

0 73

Prefectul Aurelian Danu, a fost ignorat de aproape jumtate din secretarii localitatilor din judet, convocati pentru miercuri pentru a discuta pe tema deficientelor din activitatea acestora si pentru a gasi solutii de remediere.
Cu toate ca nu erau in concediu, unii secretari de localitati si-au trimis inlocuitori, lipsiti, insa, de competente pentru a raspunde la intrebarile formulate de prefect. Foarte multi dintre absenti se afla pe lista celor care nu au respectat procedurile legale in ultima perioada, cum ar fi secretarul din Zarnesti care, potrivit afirmatiilor lui Danu, nu a trimis aproape nici o hotarare de plen la Brasov pentru controlul de legalitate. Prefectul a reclamat ca multe localitati nu respecta termenul de 10 zile stabilit de lege pentru transmiterea acestor acte.
Alte reprosuri aduse secretarilor s-au referit la modul deficitar in care sunt organizate sedintele de plen, la nerespectarea modului de formulare a proiectelor, gestionarea dosarelor de sedinta si citarea gresita a unor articole de lege.


Deoarece legislatia nu stabileste sanctiuni pentru asemenea abateri, prefectul i-a avertizat pe cei care nu respecta cerintele legii ca nu va ezita sa aplice prevederile ce se aplica functionarilor publici care nu isi fac datoria.


M.O.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.