Prefectul Cătălin Văsii a convocat inutil Comisia de Dialog Social

Prefectul Cătălin Văsii a convocat inutil Comisia de Dialog Social

0 23

Ieri, prefectul Brașovului, Cătălin Văsii, a convocat o ședință cu sindicaliștii brașoveni, la solicitarea CNSRL-Frăția, pentru a discuta introducerea obligativității certificatelor verzi la locul de muncă, măsură cu care filialele brașovene ale blocurilor sindicale nu sunt de acord.
La întâlnire a participat și sindicatul Medisan Sanitas, prin liderul de sindicat de la Spitalul de Infecțioase, care este în asentimentul celorlalți lideri sindicali în raport cu dorința anticonstituțională a guvernului de a introduce certificatele verzi la locul de muncă.
Sindicaliștii nu sunt de acord nici cu testarea anticovid a angajaților pe banii lor, precizând că în contractul colectiv de muncă și în legislația muncii obligația de a asigura condițiile optime de sănătate ale angajaților la locul de muncă revine angajatorului.

Pe un posibil picior de plecare, prefectul Văsii și-a declinat competența
Ca de obicei în aceste situații prefectul liberal s-a declarat neputincios, neavând competențele legale în problema certificatelor verzi, dar a promis că va transmite aceste doleanțe ale sindicaliștilor la Parlament și la Guvern, evident fără vreo șansă de rezolvare în sensul dorinței sindicaliștilor.
Zvonuri din ce în ce mai insistente dau ca posibilă înlocuirea prefectului liberal cu unul pesedist după constituirea guvernului Ciucă, ținând cont că PSD Brașov nu deține nicio funcție publică relevantă la Brașov, fiind în total dezechilibru față de PNL și USR.
Mai mult, președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, nu mai poate interveni cu succes la ,,Echipa Câștigătoare” de la PNL sau la guvern pentru susținerea prefectului său din cauza situării sale în tabăra Orban la congresul liberal din septembrie.
Liderul PNL Brașov este decis să nu respecte noua alianță cu PSD, impusă de conducerea centrală a partidului și de președintele Iohannis, și să mențină vechea alianță cu USR la Consiliul Județean.

Libiu Mateescu   

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.