Predealul, pregatit pentru conditii meteorologice deosebite

Predealul, pregatit pentru conditii meteorologice deosebite

0 217


La inceputul anului 2007, in urma ninsorilor abundente si datorita afluxului foarte mare de turisti cu mijloace de transport proprii, localitatea Predeal s-a confruntat cu dificultati majore in privinta traficului si a accesului in anumite zone, (indeosebi cabane), unde a fost necesara interventia echipelor de Salvamont pentru deblocarea persoanelor cazate in locatiile respective.


Pentru evitarea unor astfel de situatii pe viitor, administratia locala a stabilit o serie de masuri pentru fluidizarea traficului pe raza localitatii Predeal in conditii meteorologice deosebite: anuntarea in timp util a tuturor agentilor economici atunci cand se primesc avertizari meteorologice care prevad posibilitatea aparitiei unor situatii deosebite sau periculoase pa raza orasului Predeal, pentru ca acestia sa asigure accesul in parcarile proprii si curatarea zonelor aferente fiecaruia, conform legii. Persoanele din cadrul Serviciului de Informare al Primariei Predeal si paznicii de noapte asigura serviciul de permanenta la sediul institutiei, primesc sesizari si le transmit pe cele referitoare la situatii de urgenta catre seful Serviciului de Aparare Civila.


Comitetul pentru Situatii de Urgenta condus de seful serviciului de Aparare Civila are in subordine o Echipa de Interventie Permanenta. Aceasta echipa este formata din grupe de cate doi membri, care dispun de masini echipate corespunzator pentru trafic in conditii dificile si pentru a interveni in situatii in care nu este neaparat necesara interventia unor echipaje specializate: Salvamont, Pompieri, Jandarmi, Politie, institutii cu care administratia locala colaboreaza in mod obisnuit.


Fiecarui echipaj astfel dotat ii revine o anumita zona de pe raza orasului, in conformitate cu planul de interventii pentru situatii de urgenta. Pentru dezapezire si curatenie intervine in mod direct Societatea Comerciala „Vadel Onu” SRL care dispune de? utilajele, materialele personalul necesar pentru asigurarea acestor servicii, conform contractului incheiat cu Primaria Orasului Statiune Predeal.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.