Precizari privind sesiunea speciala a Testelor Nationale

Precizari privind sesiunea speciala a Testelor Nationale

0 74

In conformitate cu Ordinul Ministrului 2436 din 22 octombrie 2007, in perioada 21 ianuarie – 11 februarie, se desfasoara sesiunea speciala a Testelor Nationale la nivelul intregii tari. La aceasta sesiune pot participa toti elevii care au absolvit gimnaziul in anii anteriori, inclusiv anul scolar 2006 – 2007 si fie au absentat, fie nu au luat note de trecere la Examenele de Capacitate / Testele Nationale.


?


Potrivit calendarului, sesiunea se desfasoara astfel:


21 – 25 ianuarie: inscrierea candidatilor


4 februarie: limba si literatura romana – test scris


5 februarie: limba si literatura materna – test scris


6 februarie: matematica – test scris


7 februarie: istoria romanilor si geografia Romaniei – test scris


9 februarie – afisarea rezultatelor (pana la orele 16.00) si depunerea contestatiilor (orele 16.00 -20.00)


10 februarie – rezolvarea contestatiilor


11 februarie – afisarea rezultatelor finale.


?


Metodologia este cea din 2007, cu anumite modificari, pe care MECT le-a comunicat catre toate inspectoratele scolare din tara. Comisiile judetene nominalizeaza centrele de testare, unitatile arondate acestora si centrele zonale de evaluare si transmit informatiile catre MECT, pana in 25 ianuarie. Comisiile judetene/a muncipiului Bucuresti asigura confectionarea stampilelor – tip pentru testele nationale 2008, una pentru centrele de testare si una pentru centrele zonale de evaluare.Conform notei MECT, in cazul in care se constata diferente mai mari de 1,50 de puncte in plus sau in minus intre nota obtinuta la contestatii, inspectoratele scolare analizeaza situatia in termen de 30 de zile de la terminarea contestatiilor, consultand profesorii evaluatori din ambele comisii – de evaluare si de contestatii. Inspectoratele au dreptul de a decide sanctionarea celor vinovati si obligatia de a instiinta MECT? asupra sanctionarilor administrate, pana la data de 1 iunie 2008.


?


In vederea bunei organizari si desfasurari a sesiunii speciale de Teste Nationale, MECT a solicitat tuturor inspectoratelor din tara sa mediatizeze corect, eficient si la timp prevederile OMECT 2.436/2007, sa asigure informarea si pregatirea directorilor de unitati scolare. La randul lor, acestia au obligatia de a facilita, prin intermediul profesorilor diriginti, informarea elevilor la clasa si a parintilor. De asemenea, documentele privind admiterea in clasa a IX-a pentru anul scolar 2008-2009 se vor afisa in toate unitatile scolare.


Inspectoratele scolare judetene trebuie sa asigure cazarea si masa elevilor care vin din alte localitati pentru a sustine Testele Nationale.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.