Prea putine blocuri in Brasov

Prea putine blocuri in Brasov

0 90

In Brasov, ca si in tara, de-altfel, chestiunea locuintelor este, cu-adevarat, o problema a zilelor noastre. Nu numai pretul exorbitant si nejustificat creeaza probleme, ci si lipsa efectiva a imobilelor de pe piata romaneasca.


Cu toate acestea, constructiile sunt in toi. Cartierele “rezidentiale” apar ca ciupercile dupa ploaie, dar tot nu sunt suficiente. Nici nu se usuca bine fundata, ca majoritatea viitoarelor locuinte sunt arvunite de viitorii proprietari pe zeci de mii de euro.


Conform specialistilor, la ora actuala, oferta nu satisface nici macar a zecea parte din cererea populatiei. Radu Zilisteanu, analist si purtator de cuvant al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), a declarat ca oferta nationala de locuinte va ajunge la nivelul cererii intr-un termen de cel putin 25 de ani.


Presedintele Fundatiei pentru Promovarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Mircea Suman, a precizat ca „statul ar fi putut influenta piata imobiliara conservand terenuri ideale pentru construirea locuintelor. De exemplu, in Brasov s-au construit numeroase hypermarket-uri si benzinarii in zone centrale, care ar fi putut fi utilizate mult mai bine pentru ridicarea unor locuri. In toate tarile dezvoltate hypermarket-urile sunt construite la marginea oraselor”.


Acesta a mai declarat ca „peste 4-5 ani, probabil ca lucrurile se vor mai aseza. Insa, nimeni nu poate spune cert care va fi momentul in care preturile nu vor mai fi atat de mari, atat in cazul locuintelor vechi si noi. Totul depinde de foarte multi factori care ar trebui studiati. De exemplu, nimeni nu stie cum va evolua migratia populatiei din zona rurala spre cea urbana sau invers. De asemenea, care va fi evolutia demografica a populatiei. La ora actuala, o locuinte veche se vinde cu un pret mediu de 1.000 de euro/mp. De asemenea, daca analizezi atent preturile locuintelor noi, iti dai seama ca mai mult de jumatate reprezinta profitul constructorului. Sunt exagerate, insa asta este piata la aceasta ora”.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.