Prea putin supraveghetori la Brasov pentru Bac

Prea putin supraveghetori la Brasov pentru Bac

0 64

Chiar daca scoala s-a terminat, profesorii nu pot pleca in concediu, decat dupa terminarea examenului de Bacalaureat. Inspectoratul Scolar Judetean Brasov a impus aceasta masura in randul profesorilor brasoveni, care nu s-au aratat deloc interesati in acest an de examenul de bacalaureat, astfel ca numarul supraveghetorilor inscrisi pentru bac este mult prea mic.
Pentru examenul de bacalaureat care va incepe saptamana viitoare si pentru examenul de titularizare, care se va desfasura in 16 iulie, exista un deficit de aproximativ 400 de cadre didactice care sa asigure supravegherea si corectura. Profesorii brasoveni considera masura impusa de ISJ un abuz. Pe de alta parte, reprezentantii Inspectoratului Scolar au precizat ca daca pana la inceputul examenelor se completeaza numarul de profesori supraveghetori, restul vor fi liberi sa plece in concediu. Cadrele didactice sustin ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza experientelor negative din anii trecuti, cand, desi multi dintre ei s-au inscris la supraveghere nu au fost solicitati.

Au fost desemnati presedintii de comisii
Ministerul Educatiei a realizat, zilele trecute, repartizarea computerizata a cadrelor didactice universitare pentru functiile de presedinti ai comisiilor de bacalaureat. Repartizarea s-a efectuat cu ajutorul aplicatiei electronice COMISBAC, realizata special in acest scop.
Prin aceasta procedura a fost desemnat cate un presedinte pentru cele 811 comisii existente la nivel national, dintr-un total de 824 de cadre didactice universitare cu titlul academic de doctor si functia didactica de cel putin conferentiar universitar. Propunerile care au alcatuit baza de date utilizata de aplicatia MECT au venit de la rectoratele a 48 de universitati acreditate sau autorizate.
Criteriile de repartizare au tinut cont de limba de predare, zona geografica de apartenenta si o apropiere cat mai mare a specializarii cadrelor universitare cu specificul unitatilor de invatamant arondate la respectivele comisii. Din baza de date a MECT au fost excluse cadrele didactice care au depasit varsta de 65 de ani si persoanele care au fost presedinti de comisii in anii precedenti si au avut abateri de la regulament. Dupa repartizarea presedintilor de comisii, lista acestora va fi aprobata de Comisia Nationala de Bacalaureat si comunicata universitatilor de apartenenta si inspectoratelor scolare judetene. Ulterior, fiecare presedinte de comisie va semna un protocol cu MECT prin care se obliga sa asigure buna organizare si desfasurare a examenului, in caz contrar riscand sanctiuni disciplinare, materiale, administrative, civile sau penale, dupa caz.
Prima sesiune a examenului de bacalaureat din anul 2008 este programata intre 23 iunie si 9 iulie, iar a doua, intre 18 august si 1 septembrie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.