„Povestirile lui Hoffmann“ la Opera

„Povestirile lui Hoffmann“ la Opera

0 717

Opera Brasov ii invita pe melomani la „Povestirile lui Hoffmann“ de Jaques Offenbach, in regia lui Cristian Mihailescu. Opera in trei acte a fost compusa de Offenbach, in semn de admiratie pentru poetul Ernest Theodor Amadeus (E.T.A) Hoffman, scriitor, pictor si compozitor inclinat spre fantastic si ironie. Actiunea operei se petrece in secolul al XIX-a, la Nürnberg, Venetia si München.
Personajele principale ale operei sint de fapt femeile iubite de Hoffmann: Olympia (Papusa) – o tinara fara spirit si fara inima; Antonia – cintareata ratata, roasa de obsesiva ambitie de a cinta, de a face cariera; Giulietta – curtezana care vrea sa-i fure umbra (personalitatea lui Hoffmann) si Stella – chintesenta celor trei. Nicklausse, demonul ce-l urmareste pe Hoffmann tot timpul, ca o umbra, are dificila, dar seducatoarea sarcina de a indeparta toate aceste iubiri si a-l recistiga pe poet, a-l reda poeziei.opera hoffmann1
„Povestirile lui Hoffmann“ este considerata ultima mare creatie a epocii romantice franceze. Decorurile au fost realizate de Viorica Petrovici, de la Opera Nationala din Bucuresti, considerata cel mai bun scenograf de opera din tara. Spectacolul are loc pe scena Operei Brasov sambata seara de la ora 18:30.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.