Povestile de adormit copiii – foarte importante pentru dezvoltarea personala

Povestile de adormit copiii – foarte importante pentru dezvoltarea personala

0 53

Povestile au un rol foarte important in dezvoltarea armonioasa a copiilor.
Basmele, in mod special, de exemplu, reprezinta rezervorul de intelepciune naturala al lumii si pentru ca folosesc un limbaj simbolic ele pot fi accesate cu usurinta de copii, astfel ca, prin intermediul lor copii se pot intalni cu diferite situatii emotionale, familiale si sociale.
Prin faptul ca trateaza teme din realitate acestea ii ajuta sa experimenteze diferite situatii, intr-un cadru securizat, poate de dinainte de a se fi confruntat cu ele in viata de zi cu zi ajutandu-l in acest fel sa se dezvolte emotional.
Basmele au ca tema principala eroul, viata lui, drumul de la nastere pina cand el devine adult si in acord cu atingerea scopului personal.
Basmele confera intotdeauna o nota pozitiva, deoarece majoritatea dintre ele arata ca binele invinge intotdeauna raul.
Promoveaza aspecte luminoase ale firii omenesti cum ar fi bunatatea, generozitatea, empatia, curajul, increderea.
Ele au rolul de a hrani speranta ca orice situatie oricit de grea este poate avea un sfirsit bun, si chiar daca pare a fi fara de iesire intotdeauna exista ceva, cineva care ne poate ajuta.
Alba ca Zapada, Harap Alb, Ileana Cosanzeana, Fat-Frumos sunt dincolo de simple personaje de poveste, modele care ne ghideaza copilaria, sume de principii din care copiii pot invata intr-un mod creativ si stimulant directii generale de urmat in viata.
Povestile citite, fie de ceilalti, fie chiar de copii, sunt un important stimul pentru creativitate. Copilul se vede fortat sa isi stimuleze lumea fantasmatica pentru a avea imagini vizuale ale celor povestite. Tot astfel este stimulata atentia prin nevoia de a urmari firul naratiunii, memoria necesara in reproducerea ulterioara a povestii si, nu in ultimul rand, empatia.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.