Povestea nasitului de la Constanta

Povestea nasitului de la Constanta

0 93

Se stie ca dupa acest sfarsit de saptamana agitat Mircea Basescu, fratele, si el cu bube pe chelie, a presedintelui Basescu, a decis, ieri, sa vorbeasca deschis despre botezul la care a luat parte in calitate de nas.
„Nu m-am gandit ca ii fac un favor lui Bercea Modialu’ si nu m-a interesat ca este tigan”, a marturisit fratele presedintelui Traian Basescu.
“Povestea e una cat se poate de simpla si s-a petrecut cu fix opt zile inainte de botez. Pe acest om, pe Bercea Mondialu’, cum i se spune, l-am cunoscut prin intermediul unui prieten mai vechi. Prietenul acesta m-a sunat intr-o zi si mi-a spus ca trece pe la birou sa vorbim despre unele probleme tehnice de la fabrica. Mi-a mai zis ca vine impreuna si cu acest Bercea Mondialu’ si n-am avut nimic impotriva, mai ales ca pe moment nu stiam de unde sa-i iau numele. Oricum, omul asta nu a venit sa faca afaceri cu piept de pui la mine la firma. Pur si simplu a venit aici insotit de un prieten de-al meu. Cei doi se cunosc pentru ca vin din aceeasi zona, sunt amandoi de pe langa Slatina”.

Iata si cum s-a ajuns de la intalnirea cu un necunoscut la ideea botezului.
“Au venit si am stat de vorba aproape o ora. Recunosc ca m-a surprins pe finalul discutiei cand, dintr-odata, Bercea s-a ridicat de pe scaun si m-a intrebat: ‘Domnu’ Basescu, am o nepotica, n-ati vrea sa o botezati dumneavoastra?’. Cum sa va spun… Nu era primul copil pe care il botezam. Cand omul asta m-a rugat sa botez, nu m-am gandit ca ii fac neaparat lui un favor. Nu m-a interesat ca e tigan. E un gest crestinesc pe care l-am facut de fiecare data cand am fost rugat. Am fost de acord si de data asta si nu vad nicio problema, dar poate ca da mai bine sa spui ca fratele presedintelui a botezat nepotica unui interlop”.

Despre faptul ca nu s-a consultat cu fratele sau, Traian, Mircea spune:
“Eu doar mi-am anuntat sotia. I-am spus joi ca sambata botezam. Ce treaba sa aiba presedintele arii cu asa ceva? Nu ne-am consultat niciodata in chestiuni din acestea.”.

Iar despre imaginea eventual sifonata a presedintelui – frate, Mircea spune:
“Bercea Mondialu’, dac fur maine, nu o sa-l scap eu de politie pentru ca i-am botezat nepotica. In niciun caz fratele meu nu ar avea de ce sa se supere sau sa fie deranjat pentru ca am botezat un copil de tigan. In schimb, unele televiziuni au ales sa trateze subiectul in nuante rasiste. La cati a cununat si fratele meu, ar trebui sa insemne ca are eventual de aparat in faþa justitiei o multime de oameni.”

La randul sau, Bercea Mondialu’ spune ca nu are niciun interes de pe urma cumetriei cu Mircea Basescu
Mondialu’ spune ca l-a ales pe fratele presedintelui sa fie nasul nepoatei sale pentru ca este un om serios si sufletist.
„L-am ales pe Mircea Basescu sa fie nasul nepoatei mele pentru ca este un om serios si sufletist”, a spus Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondialu’, in cadrul unei emisiuni TV. El a adaugat ca Mircea Bãsescu a acceptat repede propunerea.

Cat priveste eventualele beneficii de pe urma acestei relatii de rudenie, Bercea Mondialu’ sustine ca nu are niciun interes sau profit.
Despre Mondialu’ se mai poate arata ca, in urma cu cativa ani, interlopul a fost cercetat pentru evaziune fiscala. In ciuda dosarului amanuntit realizat de Finantele Publice, procurorii nu s-au lasat convinsi (?!?) si nu au inceput urmarirea penala.

Si iata cum cei doi trag niste barbi de ar avea Dumnezeu pe inca doua vesnicii de rezerva. Iar faptul ca niciunul nu ar avea vreun profit de pe urma acestei inrudiri, asta sa le-o spuna lui mutu, cand se stie ca tiganii, in mare majoritate, l-au sprijinit pe Traian Basescu la prezidentiale. Iar de cealalta parte este vorba de pace ape care si-o asigura Mircea Basescu din partea clanurilor tiganesti in afacerile sale, oricum inglodate in rahat.
Mai e ceva de lamurit?

Ar mai fi de aflat ce masuri se gandeste sa ia Patriarhia impotriva preotului care a permis ca, in apa sfintita pentru botez, sa fie pusi, de catre Bercea Mondialu’, a unor bancnote. Asta nu mai este crestineste.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.