Potop de reclamatii impotriva bancilor la Brasov

Potop de reclamatii impotriva bancilor la Brasov

0 70

Peste 250 de brasoveni s-au plans la Protectia consumatorului de prevederile abuzive din contractele de credit. Numai miercuri s-au inregistrat 40 de astfel de reclamatii dar comisarii brasoveni se asteapta ca numarul acestora sa cresca in urmatoarea perioada. La fel s-a intamplat si la agentia nationala pentru protectia consumatorului; din totalul celor 1100 de sesizari, 400 s-au inregistrat numai in ultimele 2 zile.
Brasovenii sunt tot mai atenti la actele aditionale ale contractelor de credit dar se pare ca s-au informat si cu privire la ordonanta 50 care stabileste conditiile de acordare si modificare a creditelor bancare. Pentru ca au constatat ca bancile actioneaza inca abuziv, brasovenii au luat cu asalt in ultimele zile sediul oficiului judetean pentru protectia consumatorilor pentru a semnala aceste nereguli.
Vicepresedinte Agentiei Nationale de Protectia Consumatorilor, Samuel Calota, aflat ieri la Brasov a facut precizari cu privire la practicile bancare si a incurajat denuntarea abuzurilor comise de banci in relatiile cu clientii.
Pentru nerespectarea predeverilor ordonantei 50 bancile risca amenzi cuprinse intre 20 mii si 100 mii de lei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.