Potentialul turistic al Brasovului, prezentat la Bruxelles

Potentialul turistic al Brasovului, prezentat la Bruxelles

0 207

Joi, la Bruxelles, Brasovul si-a promovat imaginea. Este primul oras din Romania care ajunge la Bruxelles, dupa aderarea la Uniunea Europeana. A fost prezentata o ampla dezvolatare a potentialului de dezvoltatre turistica a judetului Brasov. Acest eveniment, organizat de Consiliul Judetean Brasov, de Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov si de Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania in parteneriat cu Comitetul Regiunilor din UE, a cuprins un seminar, o expozitie de fotografii si o degustare de mincaruri traditionale si vinuri.


Evenimentul intitulat „Modele de dezvoltare a comunitatilor din noua Uniune Europeana“ a avut in atentie orasul nostru. Delegatia este formata din presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, membri ai legislativului judetean, directorul Muzeului de Etnografie, Ligia Fulga, managerul Agentiei de Dezvoltare Durabila, Ionel Tata si seful departamentului de Integrare Europeana din cadrul Consiliului Judetean, Mihai Pascu.


„Vrem sa prezentam Brasovul ca locatie turistica si investitionala si ca partener pentru proiecte pan-europene si de aceea am adus aici oameni reprezentantivi din Brasov si din Agentia de Dezvoltare nr 7, Centru, precum si care ne cunosc din afara, precum cei de la Reprezentanta la Bruxelles a landului german Brandembrug, land infratit cu Regiunea nr. 7, Centru”, a declarat directorul executiv al ADDJB, Ionut Tata.


La seminar a fost prezent si comisarul european pentru multilingvism, Leonard Orban, care s-a nascut si si-a definitivat studiile la Brasov. Acesta a vorbit despre bogatia economica a judetului, despre mare sa diversitate etnica si lingvistca, calificandu-l drept posibil model pentru Europa.


In total, la seminar au luat parte 122 de participanti din aproape toate tarile membre ale UE, cu care organizatorii spera sa realizeze contacte pentru viitoare proiecte comune. ADDJB are deja in vedere o serie de proiecte ca de exemplu un plan de management al transhumantei, un altul de transfer de cultura industriala si unul pilot de dezvoltare pentru Dragusani, care vizeaza reabilitarea bisericii fortificate cu acelasi nume si a infrastructurii din jurul acesteia.


„Acest eveniment a fost un mare succes, neasteptat, avand in vedere ca are loc la Bruxelles, oras supraincarcat cu diverse reuniuni, in care timpul are o alta valoare”, a apreciat Brigit Schliewenz, consilier german care a contribuit la crearea ADDJB. Ea a remarcat atat numarul mare de participanti din Slovacia, Germania, Ungaria, Bulgaria, Italia, Danemarca, cat si interesul acestora pentru imaginile si realitatile din judetul Brasov.


Evenimentul s-a bucurat, printre altii, si de prezenta Excelentei Sale, Ambasadorul Romaniei in Regatul Belgiei, domnul Ion Jinga; domnului Dumitru Prunariu, directorul lucrarilor consultative al Comitetului Regiunilor; domnului Lucio Gusseti, reprezentantul autoritatilor administrative din Holstebro, Danemarca; domnului Henning Gjelerod.


Infiintata in toamna anului 2006, Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov este prima asociatie intercomunitara din Romania creata ca agentie la nivel de judet. Formata din „agenti de dezvoltare specializati”, aceasta organizatie isi propune sa devina un partener important pentru administratiile publice locale in vederea dezvoltarii durabile economice si sociale a oraselor si satelor judetului.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.