Posturile de inspectori scolari adjuncti au ramas neocupate la Brasov

Posturile de inspectori scolari adjuncti au ramas neocupate la Brasov

0 778

Actualii inspectori scolari adjuncti de la Brasov nu mai sunt interesati de functii. La concursul pentru ocuparea posturilor doar Victor Vijoli s-a inscris, insa in cele din urma, s-a retras si el. Cei de la Ministerul Educatiei vor trebui sa numeasca adjunctii prin detasare

Actualii inspectori scolari adjuncti de la Brasov nu mai sunt interesati de functii. La concursul pentru ocuparea posturilor doar Victor Vijoli s-a inscris, insa in cele din urma, s-a retras si el. Cei de la Ministerul Educatiei vor trebui sa numeasca adjunctii prin detasare.
La inceputul lunii iunie, Ministerul Educatiei a organizat concursuri pentru ocuparea mai multor posturi de inspectori scolari generali adjuncti. Desi la Brasov sunt disponibile trei posturi, s-a inscris doar Victor Vijoli, actual inspector scolar adjunct, dupa care a renuntat. Motivul pare a fi decizia sa de a se intoarce sa predea matematica la Scoala Generala Nr. 27, unde este titular.
Al doilea inspector scolar adjunct – prof. Maria Szabo – a implinit varsta de pensionare si nu s-a putut prezenta, desi este mentinuta in activitate ca titular.
Pentru ca niciunul dintre posturi nu a fost ocupat, alti profesori care indeplinesc conditiile impuse de minister vor fi nominalizati drept inspectori scolari adjuncti.
Potrivit Arianei Bucur, inspector general scolar ISJ Brasov, cel mai probabil ministrul Educatiei va numi alti colegi care vor fi detasati in aceste functii cu rezervarea catedrei din unitatile scolare din care provin.
Cele trei posturi de inspectori scolari adjuncti de la ISJ Brasov sunt ocupate in acest moment de prof. Szabo Maria, prof. Victor Vijoli si prof. Anca Zamfir.

Vifor Rotar
prof

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.