Postul functioneaza ca o Chimioterapie

Postul functioneaza ca o Chimioterapie

0 71
Scurte perioade de post sunt in unele cazuri la fel de eficiente ca si chimioterapia in lupta impotriva unor forme de cancer la soareci, arata un studiu american publicat pe 8 (februarie), scrie Le Monde (8 februarie). Postul a putut trata eficient majoritatea cancerelor la animalele de laborator, inclusiv a tumorilor canceroase provenite din celule umane, subliniaza studiul aparut in revista Science Translational Medicine.
Din 8 tipuri de cancer, 5 au reactionat la post la fel de bine ca la chimioterapie. Reducerea cantitatii de hrana incetineste cresterea si extinderea tumorilor, explica medicii. "Combinatia unor cicluri scurte de post cu sedinte de chimioterapie este fie mai eficienta, fie net mai eficienta decat chimioterapia singura", precizeaza principalul autor al studiului, Valter Longo, profesor de gerontologie si biologie la universitatea California de Sud.
Conform acestora, din opt tipuri de cancer manifestate pe soareci, cinci au reactionat la fel de bine la perioadele de post ca si la chimioterapie.
Reducerea cantitatii de hrana are ca rezultat incetinirea cresterii si raspandirii tumorilor. In plus, conform oamenilor de stiinta, combinarea postului cu chimioterapia reprezinta o metoda de tratament mult mai eficienta decat apelul doar la chemoterapie.
Multiple perioade de post combinate cu chimioterapia au vindecat 20% din cancerele foarte agresive ale soarecilor de laborator. Rata de vindecare a urcat la 40% la soarecii suferind de aceleasi tipuri de cancer, dar mai putin extins.
Niciun soarece tratat numai prin chimioterapie nu a supravietuit.
Numai un studiu clinic cu o durata de mai multi ani ar permite sa se stie daca acest tratament ar putea avea efecte similare la om, subliniaza dr. Longo.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.