Postasii sub protectia politistilor

Postasii sub protectia politistilor

0 95

Situatia economica si criza ne fac sa privim dincolo de stirile de la cinci. Tot mai multe situatii de atac asupra bunurilor, a bancilor si chiar a postasilor obliga Puterea la noi masuri de protectie. Politia Romana va suplimenta numarul politistilor care patruleaza pe traseele pe care se deplaseaza factorii postali, in special in perioada distribuirii pensiilor, in urma unui protocol de colaborare semnat intre Inspectoratul General al Politiei Romane si Compania Nationala Posta Romana. In plus, postasii „vor fi dotati cu mijloace tehnice de autoaparare si localizare”.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, obiectivul principal al protocolului de colaborare semnat intre cele doua institutii il reprezinta cresterea nivelului de siguranta al valorilor pe care subunitatile postale le pastreaza, depoziteaza, manipuleaza si transporta, precum si cu privire la masurile de protectie a vietii si integritatii corporale a lucratorilor postali si a clientilor serviciilor postale.

Pe langa suplimentarea efectivelor de politisti pe traseele pe care se deplaseaza factorii postali, Inspectoratul General al Politiei Romane va oferi consiliere de specialitate referitoare la masurile de asigurare a pazei si protectiei unitatilor postale, a bunurilor si valorilor detinute, manipulate si transportate, potrivit prevederilor legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

La randul sau, Compania Nationala Posta Romana va intreprinde demersuri pentru crearea posibilitatii achitarii pensiilor in sedii ale autoritatilor locale, precum si in vederea insotirii factorilor postali de catre politisti comunitari sau alte persoane desemnate de autoritatile locale.

De asemenea, pentru diminuarea riscurilor la care pot fi expusi factorii postali, deplasarea acestora in zonele in care distribuie bani s-ar putea face cu mijloace de transport. In plus, ei vor fi dotati cu mijloace tehnice de autoaparare si localizare.

Noul protocol de colaborare, care are o valabilitate de un an, cu posibilitatea de a fi prelungit, va intra in vigoare de la 1 martie, iar la nivel teritorial, sucursalele si oficiile judetene de posta vor incheia protocoale de colaborare cu inspectoratele de politie judetene.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.