Posta in blocaj

Posta in blocaj

0 68

?


Mai multi cititori ne-au semnalat cozile imense ce s-au format in aceste prime zile ale anului in fata ghiseelor de la Posta. Asa au stat lucrurile pe parcursul intregii zile de vineri 4 ianuarie a.c. Toate locatiile din Brasov care au fost vizitate, cele in care isi desfasoara activitatea Posta Romana, te intampinau in ciuda gerului de afara, cu multi oameni care asteptau la cozi sa-si rezolve problemele. Multa tensiune si nervi pentru ca aici organizarea lasa mult prea mult de dorit.


Am fost extrem de uimiti cand cetatenii ne-au semnalat ca nici macar o recomandata cu confirmare de primire, nu se putea trimite pe motiv de …calculator. Si cum tehnica evolueaza, apar probleme. Cu softul.


Am vazut pe mai multe canale tv o lunga reclama cu Posta romana. Cu siguranta a costat foarte multi bani, atat realizarea cat mai ales difuzarea respectivului spot publicitar.


Dar nu e oare gratuita reclama facuta unui monopol? Si-apoi reclama se face pentru o promovare a unei actiuni, pentru a acapara un segment de piata cat mai mare! Ori Posta Romana nu-si poate promova decat slaba gestiune!


Ar mai fi totusi un motiv. Satisfacerea clientelei politice, din ce in ce mai nesatula, prin servicii fabulos platite.


Inafara de geamuri cu termopan si de calculatoare, alte modernizari nu se prea vad la ghiseele postale. Aceleasi vechi cantare, telefoane, rafturi, birouri.


Sunt modernizari intr-adevar dar la sediile centrale, prin birourile conducerilor, prin parcurile auto pentru sefi, prin cadourile de sarbatori bine directionate, prin vilele de protocol, etc.


Este clar ca este nevoie de o altfel de conducere a institutiei.


Cu putin inainte de sfarsitul anului Procurorul sef al DNA, Daniel Morar, afirma ca in Dosarul Posta Romana, in care sunt cercetati Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy, procurorii pot incepe urmarirea penala si a altor persoane. Morar a explicat, intr-un interviu pentru BBC, ca in acest dosar, in care este cercetata legalitatea unor achizitii publice realizate de Posta Romana si a unor asocieri ale acestei institutii, nimic nu-i impiedica pe procurori sa extinda cercetarile, dupa analiza documentelor ridicate si a declaratiilor obtinute pana acum.


Pai d.le Morar ar trebui sa se extinda ancheta si la conducerea centrala si cea locala a postei.


Nimeni nu ne mai contrazice – toti care stau pe fotoliu cu nr. 1 (central si local) sunt impinsi din spate doar de grupuri de interese locale si nationale.


?


Horia D.R.


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.