Poșta Franceză a emis un timbru cu harta României și cu provinciile...

Poșta Franceză a emis un timbru cu harta României și cu provinciile răpite de Stalin…

Noi n-am știut niciodată să ne cinstim și să ne apreciem prietenii….!!!
Datorită Franței ne-am păstrat Ardealul la pacea de după cel de-al 2-lea răzbel mondial (când Aponioni concluziona demonstrația cu documente că Ardealul a fost aproape 1.000 de ani sub stăpânire maghiară –  reprezentantul Franței a concluzionat: „Ei bine conte, nu este târziu niciodată să se îndrepte o eroare istorică…”)!

 Foarte frumos gest făcut de Franța !
Poșta Franceză a emis un timbru cu harta României și cu provinciile răpite de Stalin…
 Republica Moldova, Bucovina de Nord și Basarabia de Sud sunt incorporate in teritoriul Romaniei, asa cum se prezenta acesta la 1 Decembrie 1918), potrivit unor timbre emise de Posta Franceza

Franta a decis „sa dea inapoi” Romaniei teritoriile pierdute. Cum arata harta tarii noastre pe noile timbre emise de Posta Franceza.   Franta rescrie harta Europei.
Republica Moldova, Bucovina de Nord si Basarabia de Sud sunt incorporate in teritoriul Romaniei (asa cum se prezenta acesta la 1 Decembrie 1918), potrivit unor timbre emise de Posta Franceza,scrie Timpul.

IMPACTNEWS : Franta a decis „sa dea inapoi” Romaniei teritoriile pierdute. Cum arata harta tarii noastre pe noile timbre emise de Posta Franceza.   Franta rescrie harta Europei. Republica Moldova, Bucovina de Nord si Basarabia de Sud sunt incorporate in teritoriul Romaniei (asa cum se prezenta acesta la 1 Decembrie 1918), potrivit unor timbre emise de Posta Franceza, scrie Timpul.
„Nu este vorba despre o fictiune geopolitica, ci despre o imagine tiparita pe sute de mii de timbre emise de Posta Franceza, raspandite in toata lumea, odata cu corespondentele plecate din Hexagon catre cele patru puncte cardinale, dar si in albumele colectionarilor de marci postale…”
Timbrul, tiparit in cadrul unei colectii intitulate generic, «Lumea 2011», fixeaza cu fidelitate maxima hartile tuturor celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, reproducand fara greseala hotarele tarilor, cu exceptia Romaniei, care figureaza cu conturul consacrat in perioada interbelica. Adica atunci cand frontierele patriei incadrau si provinciile ulterior rapite de imperiul sovietic.

Textul din partea stanga superioara nu lasa loc de indoieli si explica: «Uniunea Europeana, 27 de state membre de la 1 ianuarie 2007»”, scrie publicatia din Republica Moldova . „Sa stie Posta Franceza, una dintre cele mai respectabile institutii de stat ale Frantei – tara care este unul dintre polii de greutate ai Uniunii Europene – ceva in plus fata de ce stim noi?
Sa fie vorba despre o eroare – dar una frumoasa, sa recunoastem – a unor functionari publici, sau de o premonitie istorica a verilor de ginta latina ?”, se intreaba Timpul.

„Nu este vorba despre o fictiune geopolitica, ci despre o imagine tiparita pe sute de mii de timbre emise de Posta Franceza, raspandite in toata lumea, odata cu corespondentele plecate din Hexagon catre cele patru puncte cardinale, dar si in albumele colectionarilor de marci postale…

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.