Posibili viitori premieri

Posibili viitori premieri

0 69

Cine ar putea fi urmatorul premier al Romaniei, inafara lui Klaus Johannis?
Si pe cine va propune Traian Basescu pentru functia de premier, iata care este dominanta vietii politice pe moment si continuand sa fie principala intrebare a momentului. Pe masura ce trece timpul, tot mai multe nume sunt vehiculate in mediile politice si in presa. Propuneri certe sunt insa doar doua: Klaus Johannis, optiunea opozitiei, si Emil Boc, propunerea PD-L.
Primii care au facut o propunere de prim-ministru au fost liberalii. Dupa ce au anuntat ca il vor pe Klaus Johannis in fruntea unui Guvern de tehnocrati, lor li s-au alaturat social-democratii, membri UDMR si cei ai minoritatilor.
Dupa cum se stie, Klaus Johannis este primar al Sibiului din anul 2000 si presedinte al Forumului Democrat German, partid politic al minoritatii germane din Romania, insignifiant insa dupa plecarea masiva a etnicilor germani spre tara de origine.
A doua propunere a fost facuta de PD-L imediat dupa ce motiunea de cenzura a fost adoptata de parlament. Democrat-liberalii au declarat ca il sustin in continuare pe Emil Boc pentru functia de premier, dar pentru aceasta optiune au fost urecheati zdravan de tatucul lor, Basescu.
Sunt singurele propuneri certe. Cu toate acestea, atat in mediul politic, cat si in mass-media, au inceput sa fie vehiculate diverse nume.
Unul dintre acestea este Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, si presedinte al Centrului Roman de Politici Economice.
Un alt nume vehiculat este cel al lui Mihai Tanasescu. Acesta este reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International si a fost ministru PSD al finanþelor in perioada 2000 – 2004.
Unele voci o dau drept viitor prim-ministru pe Monica Macovei. Fost ministru al Justitiei in Guvernul Tãriceanu I, Macovei este in prezent europarlamentar PD-L.
Un alt nume luat in calcul este cel al lui Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR. Acesta a fost deputat PSD intre 1996 si 2004, iar intre 1992 si 1996 a fost ministru al Finantelor in Guvernul Vacaroiu.
Daca mai aveti propuneri, vi le publicam, ca prea este mare gradina lui Dumnezeu!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.