POSDRU – Cererile de rambursare pot fi plătite și in 2016

POSDRU – Cererile de rambursare pot fi plătite și in 2016

0 409

Cererile de rambursare pe Programul Operațional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) pot fi plătite și după 31 decembrie 2015, conform regulamentelor europene, informează Ministerul Fondurilor Europene (MFE), ca urmare a unei scrisori deschise transmisă, vineri, de ONG-uri și patronate.
‘Din punctul de vedere al activităților tehnice care se desfășoară în această perioadă, reprezentanții MFE au comunicat deschis situația existentă, pentru a asigura transparența. Astfel, am informat că, din cauza numărului mare de cereri de plată, cereri de lichidare și cereri de rambursare, Autoritatea de Management se va concentra cu prioritate în a procesarea cererilor de plată și de lichidare. Acestea conțin facturi cu obligații de plată ale beneficiarilor către terți, care nu pot fi achitate mai târziu de 31 decembrie 2015. După finalizarea plăților aferente cererilor de plată și de lichidare, vor fi procesate și plătite cererile de rambursare, care conțin facturi deja emise și care, conform Regulamentelor europene, pot fi plătite și după 31 decembrie 2015’, arată MFE, într-un comunicat, remis AGERPRES.
Potrivit instituției, din cauza numărului mare de cereri de plată, lichidare și rambursare depuse într-un timp foarte scurt (5.591 de cereri aflate la nivelul AM și OI, din care 3.901 de cereri de rambursare), și a capacității administrative insuficiente a Autoritatea de Management (AM) și Organismul Intermediar (OI), termenul de 20 de zile lucrătoare pentru plata cererilor de rambursare a fost depășit.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.