Portalul eRomania = 10 MILIOANE euro!!!

Portalul eRomania = 10 MILIOANE euro!!!

0 61

Consortiul format din firmele Sysware, Totalsoft, Provision, Star Storage, Softwin si Teamnet a semnat acordul cadru pentru crearea portalului eRomania. Pana la sfarsitul acestui an se spera sa fie semnat si contractul subsecvent.
eRomania reprezinta platforma IT despre care autoritatile spun ca va oferi electronic 17 servicii publice pana la sfarsitul acestui an. In plus, sambata trecuta, ministerul a lansat pe SEAP o noua licitatie de circa 10 milioane euro pentru crearea unei platforme IT pentru interoperabilitatea datelor portalurilor din eRomania precum si aplicatiile si sistemele administratiei publice centrale.
„Contractul este semnat, mai sunt doar niste nuante de lamurit. De ce? Fiindca finantarea acestui proiect este facuta pe credite de angajament, deci nu sunt bani care sa fie in momentul de fata in buget. Proiectul va incepe sa fie platit la anul, la 7,8,9 luni dupa ce incep sa implementeze. Acordul cadru s-a semnat deja, iar contractul subsecvent (care consfinteste faptul ca incep lucrarile) speram sa fie semnat pana la sfarsitul acestui an. Cand vom sti care este bugetul pe 2010 vom putea stabili conditiile exacte”, a mai precizat Andrei Savulescu, director general al Directiei Generale pentru Societatea Informationala in cadrul ministerului Comunicatiilor (MCSI).

O noua licitatie de circa 10 milioane euro in cadrul proiectului eRomania
Consortul format din firmele Sysware, Totalsoft, Provision, Star Storage, Softwin si Teamnet a depus singura oferta in cadrul primei licitatii (proiectul eRomania1) lansate pentru realizarea portalului eRomania, proiect prevazut a se realiza pe mai multe niveluri. In luna octombrie, ministerul a demarat un alt pas in cadrul acestui proiect, lansand proiectul eRomania2, o licitatie in valoare de circa 10 milioane euro pentru crearea unui portal cu informatii despre toate localitatile din Romania.
Sambata trecuta, ministerul Comunicatiilor a lansat o noua licitatie pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), in valoare estimata de 42,01 milioane lei (fara TVA). Proiectul presupune crearea unei platforme IT care sa asigure schimbul si transformarea de date intre aplicatiile si portalurile din cadrul proiectului “e-Romania 1” si “e-Romania 2” precum si aplicatiile si sistemele existente la nivelul administratiei publice centrale si a organizatiilor externe.
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 27 ianuarie 2010, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 28 ianuarie 2010, tot in aceasta zi urmand sa se deschida si ofertele.
Deocamdata puteti viziona draftul portalului la adresa http://www.romania.gov.ro
Poate ca pentru un contract de o asemenea valoare, respectiv 420 de miliarde de lei vechi, ar fi intrat la licitatie pana si Microsoft…dar cu siguranta ar fi castigat tot cine trebuie…
Daca totusi contractul este deja semnat, urmand doar niste detalii, sa intelegem ca aceste noi licitatii sunt doar pentru rectificari pozitive, de alte zeci de milioane de euro???
Poate asa intelegem disperarea de a „aduna” votul din diaspora, din sectiile speciale, gari sau catune izolate si nu in ultimul rand numirea ministrului de externe in persoana responsabilului cu recordul de votare de …17 secunde la sectia din Paris.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.