Portal bilingv maghiaro-roman, Corbii Albi: Când o să ne intre în cap...

Portal bilingv maghiaro-roman, Corbii Albi: Când o să ne intre în cap că România nu este doar a ”dacilor verzi”…

2 313

Când o să ne intre în cap că România nu este doar a ”dacilor verzi”, că înseamnă secole de conviețuire cu alte naționalități, când vom uita ura și vom învăța să iubim pe cel de lângă noi indiferent de ce naționalitate este, vom câștiga toți…

Când o sa acceptăm că ungurii, germanii, sașii, turcii, lipovenii, tiganii si românii „verzi” sunt copiii aceleiași țări, că suntem frați, că avem istorii și povesti diferite, și asemănătoare. Când vom accepta că avem o istorie comună pe care trebuie să o cunoaștem și să o îmbrătisam, atunci (scrie acesta sfertodoctă notorie!), și numai atunci, vom putea construii (chiar asa, cu doi de „i”?!)împreună, o tară mai bună pentru toti! ” (…)

Dar aceeasi autoare de bizarerii istorico – sexualescrie alaturi (in acelasi portal condus de Szabo Csaba ) un text la fel de stupid , de sustinere si motivare …a unor comportamente de hăndrăleală jenantă in spiritul libertinajului deplin istorico – sexual, marca „Societatii deschise”:(…)

Îți place că ai libertatea de a avea câți parteneri vrei? Că ai libertatea de a ieși dintr-o relație atunci când vrei? Că nu trebuie să mai semnezi contracte ca să îți poți uni sufletul cu un alt suflet? Sunt oameni care și-au sacrificat viețile pentru libertatea asta a ta. Și au fost mulți care s-au revoltat. Cum ar fi fost dacă ar fi „câștigat” cei care împiedicau unirea liber consimțită? Cum ar fi fost să fii și azi obligat(ă) să te căsătorești, ca să fii „în rândul lumii”? Obligat în sensul legal.
Cum ar fi fost dacă la vârsta de 18 ani cineva te-ar fi forțat să intri în pat cu un om pe care nu îl suporți? Sau chiar mai devreme de atât… Doar pentru faptul că tu, femeie, vrei un bărbat și tu, bărbate, vrei o femeie, ți se pare firesc să obligi o altă femeie să nu vrea un bărbat când ea iubește o femeie sau un bărbat să ia o femeie când el iubește… un bărbat?
De ce ți s-ar părea normal? De ce ar trebui să forțăm pe cineva, indiferent cine este el sau ea să iubească pe cine vrem noi? Ce treabă avem noi ce fac ei în patul lor și în casa lor? Faptul că  îmi doresc un bărbat lângă mine și chiar mă și căsătoresc cu el mă face pe mine mai specială decât prietena mea care își dorește să trăiască cu o femeie? Sau îmi garantează mie această stare de fapt fericirea, iubirea, armonia, îmi garantează o viață așa cum mi-o doresc? Dacă ar fi așa, am vedea străzi pavate cu trandafiri.
Crezi că dacă un cuplu de același sex ar crește copii, i-ar crește mai rău decât noi, ăștia, tradiționali? De ce? Crezi că un copil ar deveni homosexual pentru că e crescut de părinți de același sex? Păi dacă ar fi așa, cum naiba au apărut homosexualii? Că au fost crescuți în familii tradiționale, nu? De ce oare au ales în mijlocul familiilor lor tradiționale să iubească un partener de același sex? Dacă direcția sexuală este determinată de ce văd la părinți, cum au ajuns ei așa, „anormali” și „netradiționali”? E, oare, mai bine pentru un copil să fie crescut doar de mamă sau doar de tată sau în orfelinat decât să aibe 2 părinți de același sex? E, oare, mai rău pentru el să aibă 2 părinți de același sex care să îl iubească și să îl ajute să crească frumos, decât să nu aibă părinți?   

de Diana Soare – 

COMENTARII

 1. Pe „Corbii Albi”vad si citesc tot felul de „acuze” inventate
  la adresa ROMANILOR care nu intzeleg cat de… europeni
  sunt UNGURII si… cat de nationalisti sovini sunt ROMANI
  Cand cineva nu te baga in seama,iti pui poalele in cap!!

 2. Am citit si eu;tot felul de ciudati cauta „conflicte i nteretnice” in Transilvania!
  E o prostie cat casa!!
  Este combustia din care traieste UDMR!
  Asa se trezesc „nemultumiri inventate”…din care se nasc …proteste knventate anume

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.