Porcul romanesc respectat in UE

Porcul romanesc respectat in UE

0 303

Facand un periplu prin judet, tot mai multi tarani ne-au intrebat despre integrarea in UE, despre cota de lapte, despre cresterea caprelor si nu in ultimul rand despre situatia porcului lor din cotet.


Ileana Lupu, de 55 de ani, din Hoghiz, ne-a spus ca a auzit ca dupa 1 ianuarie 2007, porcul trebuie sa fie respectat si ca ar incepe sa aiba drepturi: „Noroc ca vine Craciunul inainte de 1 ianuarie 2007 si voi mai putea sa-mi tai porcul asa cum e obiceiul pe la noi in Ardeal: cu foc cu paie, cu soric parlit, transat si preparat dupa traditii din mosi stramosi. Cum sa respecti porcul, daca este un animal. Noi il iubim dar despre drepturile considerabile ce sa spun. N-ai cum sa-l tai daca nu-i legat si UE nu te mai lasa sa-l legi, la care se mai adauga alte drepturi care sunt anuntate cu cuvinte pe care eu nu le inteleg”.


?


Porcul socializat


Acesta este doar unul dintre sutele de exemple care ar putea fi date si care ne-a facut curiosi. De aceea, am studiat mai atent legislatia UE si am aflat lucruri demne de adus la cunostinta opiniei publice: Dreptul porcului la socializare, la odihna, la liniste, igiena, dezinfectare, la asternut de paie curat si drepturi macabre, cum ar fi dreptul la o moarte rapida la abator, dupa care sa ajunga in salam sau in farfuria cetatenilor europeni. Sa nu mai vorbim de faptul ca porcul are drepturi si in ceea ce priveste medicatia si la dreptul la o alimentatie fara antibiotice.


Ileana R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.