Porcul nu se mai asomeaza, se-nghite

Porcul nu se mai asomeaza, se-nghite

0 97
De sarbatorile astea avem parte de doua ajustari ale traditiei. Niste upgrade-uri de ultima ora, care modifica lejer datina politica de la noi. In primul rand, porcul nu se mai asomeaza. Mai nou se inghite. Varanul de Voiculescu este o soparla de pripas pe langa crocodilul de Dunare Traian Basescu, cel care si-a dilatat gatul la extrem ca sa hapaie godacul ingrasat de sarbatori de votul din 9 decembrie.
Daca guralivul si penibilul pedelist Vasile Oltean inghitea broaste in urma cu vreun an, saurianul Basescu se pregatea sa degluteze un pisic. Dar pisoiul pe care l-a parat la televizor a luat masiv in greutate spre finalul campaniei si a atins dimensiuni suine dupa numararea voturilor. Ce mai, a devenit un porc, pe care vegetarianul Basescu s-a jurat ca nu-l accepta in meniul de la Cotroceni. Si-a calcat insa vorbele, asa cum a facut de mii de ori pana acum, cu tupeul si indolenta din care a facut branduri in politichia mioritica. Prin desemnarea lui Ponta in fruntea guvernului doi, a-nghitit porcul in loc sa-l asomeze, ca tot romanul european.
Dar traditia culinara de Romanika are si o versiune politica, pe care Ponta a fost constrans s-o tradeze in prag de sarbatori. UDMR, scroafa moarta din toate cotetele politice din 89 incoace, n-a mai fost cooptata la guvernare. In ciuda opozitiei perfect neconvingatoare a premierului, maghiarii lui Kelemen Hunor s-au vazut tratati cu nem la negocierile pentru a ocupa un loc la ospatul guvernarii. Cum de s-antamplat asta? Cum de n-a gasit Ponta nimic mai bun de invocat in favoarea incardasirii cu ungurii in afara de reactia Occidentului la ramanerea UDMR in opozitie? Putin ii pasa astuia de banca in care sed maghiarii daca aparentele democratice sunt salvate.
Cu doua traditii incalcate grav de sarbatori, sa ne consolam cu pastrarea datinii tradarii in ajun de mari schimbari. Ponta si Antonescu au fost pe-ascuns la Cotroceni inainte de negocierile de colhoz, cum le-a numit chiar dormaciul liberal, asa cum Geoana s-a dus la spa-ul lui Vantu inainte de confruntarea finala cu Basescu.
Tot Prostanacu este, se pare, tradatorul pe care miza matelotul pentru a sparge unitatea USL la numirea premierului. Cel care le-a stat in gat colegilor sai social-democrati si cu alte ocazii.
Si, daca tot am dat peste cap cutumele, se pare ca anul asta indigestiile vor fi inainte de sarbatori, nu dupa, cum se obisnuieste la poporul de mancai iresponsanbili care suntem.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.