Popica, analist militar: Vladimir Putin nu îşi doreşte „să cucerească Siria ori...

Popica, analist militar: Vladimir Putin nu îşi doreşte „să cucerească Siria ori să se încaiere cu americanii”,

0 557

Este opinia schioapa a lui Cristian Tudor Popescu, exprimată în direct la Digi24. Pai cum „s-o cucereasaca” ma oaie, si ce sa faca cu mormanele de moloz care este acum Siria? Jurnalistul ne spune doct că „problema în conflictul sirian este preşedintele Bashar al-Assad, care este sprijinit de liderul de la Kremlin, un lider mult prea puternic pentru a putea fi oprit. Sa mori tu? Ca sa para credibil, Cristian Tudor Popescu a amintit de un sondaj de opinie fistichiu, potrivit căruia oamenii din Statele Unite îl consideră pe Vladimir Putin, nu pe propriul lor președinte, cel mai puternic om din lume. „Ce apreciază americanii, nu rușii?, intreaba Popica… Apreciază comportamentul de derbedeu de cartier al acestui fost băiat de cartier din anii 50, Putin”, a spus antisovieticul de serviciu ,pentru a ne convinge ca astfel isi manifesta el „patriotismul de european”!pp
„Care este cuiul întregii povești din Siria? Este fabuloasa punga de petrol si gaze descoperita in „aria de acoperire” teritoriala si maritima siariana”, mai Popescule, la care si-au anuntat ceva „pretentii” si Israelul… Iar Bashar al-Assad reales presedinte cat se poate de legal si democratic, nu este decat „garantia” ca parteneriatul economic Siria-Rusia are deplina acoperire internationala!
Asa a parut, in contrareplica, asa zisa „Opozitia democratica”din Siria, platita si inarmata de americani, dar si ISIS talibanii religiosi, inarmati de tarile bogate arabe.
Ce mai zice guralivul Popescu despre Bashar?
Putin îl sprijină, Barack Obama nu. De ce nu? Pentru că, spune Barack Obama, nu putem sprijini un om care și-a omorât copiii propriului popor, cu arme chimice, arme de distrugere în masă.
Cine spune asta? Intreaba si raspunde tot Popescu: „Preşedintele unei ţări în care au avut loc numai anul acesta 45 de atacuri armate în școli, iar în ultimii trei ani – 142 atacuri cu arma”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.
„Chiar și Putin, el nu își doreşte de fapt să ducă aceste războaie până la capăt, pe care le generează, cum este cel din Ucraina.
Dar unde este „capatul”, mai Popica?
Știe că nu va ajunge mai departe, dar amenință mereu că va merge mai departe. El nu a dorit să cucerească Kievul. Nici acum nu doreşte să cucerească Siria și să se încaiere cu americanii, doreşte să obțină cât mai mult, ca un derbedeu de cartier care plusează întotdeauna.
Spre deosebire de americani care „implemeteaza democratia”, ceva chiar de speriat de nu mai ramane piatra peste piatra…! (Deak Andrei)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.