Popasuri duhovnicesti in perioada Postului Mare la Fagaras

Popasuri duhovnicesti in perioada Postului Mare la Fagaras

0 85
Pe parcursul Postului Mare, la Fagaras va avea loc o serie de conferinte initulate „Popasuri duhovnicesti pe calea Postului Mare”.
Intalnirile sunt organizate de Asociatia Pentru Isihasm in colaborare cu Protopopiatele Ortodoxe Fagaras I si II si Casa Municipala de Cultura. Intalnirile vor avea loc in fiecare marti, de la ora 18, in sala mica a Casei de Cultura, potrivit bzf.ro. De asemenea, tot in Postul cel Mare, preotii din Fagaras se vor intalni la cate o biserica pentru a sluji impreuna. Astfel, preotii se vor intalni in fiecare joi in bisericii pentru a se ruga impreuna.
Postul este asemanat de multi dintre Sfintii Parinti cu calatoria de 40 de ani a evreilor prin pustiu. Desi finalitatea drumului este Invierea, fagaduinta pe care ne-a facut-o Dumnezeu, fiecare saptamana are la sfarsitul ei un „popas”, o anticipare a zilei Invierii.
In timpul Postului zilele de sambata si duminica sunt considerate zile de sarbatoare, zile in care se savarseste Sfanta Liturghie (Liturghia de miercuri si vineri nu este decat o randuiala de impartasire a credinciosilor), zile in care cei care postesc mai aspru in timpul saptamanii au dezlegare la ulei si vin, iar mancarurile gatite pot fi mai consistente.
Sambetele – sunt legate si de pomenirea mortilor. Duminicile – au fiecare cate o semnificatie aparte si constituie cate o treapta catre Duminica Invierii. Sa ne folosim de fiecare popas ca sa ne „tragem sufletul”, sa ne imbogatim cu invatatura fiecarei Duminici, ca sa urcam treapta care ne ridica si ne apropie de Inviere!  
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.