Pontstanacul

Pontstanacul

0 91

Cand si-or fi dat seama pesedistii ca rocada pe care i-o pregateau lui Mircea Geoana este o miscare interzisa de sahul politic? Chiar sa fi dormit pe ei toti ideologii de partid si secretarasii cu regulamentele`in timp ce liderii formatiunii se faceau de jena absoluta cand il imbranceau verbal pe Geoana din jiltul senatorial? Greu de crezut. Mai probabil este ca s-au temut toti de lucratura pe care le-o pregatea Geoana, in spatele caruia multi il intrezaresc pe Traian Basescu si intrigile oranj de asmutire a Opozitiei impotriva ei insasi. L-au zgaltait bine pe Prostanac, sperand sa-i cada din buzunare vreun biletel, ceva, care sa probeze incardasirea cu pedelistii intru invrajbirea pesedimii. Nu-i exclus sa fi fost chiar ei cei care i-au atatat pe portocalii sa spere ca pun gheara pe presedintia Senatului si sa fi vrut sa contemple sclipirea de satisfactie in ochii oranj ai Puterii. Altminteri, ar fi prea de tot infantil jocul.
Unul dintre cei care nu l-au inteles este Victor Ponta. Junele care a crezut sa amusina agonia lui Geoana, caruia are cateva polite de platit, si care s-a repezit ca berbecul sa profite de noua ocazie oferita de insolenta lui Mircea la adresa partidului pe care l-a condus si era gata-gata sa-l aduca la guvernare. Cine este mai castigat din penibila prestatie PSD, in care ieri triunghiul de forta Ponta-Iliescu-Nastase parea decis sa-l debarce pe Geaoana pentru ca nici 24 de ore mai tarziu laturile Iliescu si Nastase sa se desfaca subtil din combinatie si sa-l abandoneze pe Ponta confuziei proaspete din geometria partidului? O tiganeala, cum a taxat-o Mazare, cam ageamiu in subtilitati si politicale de salon, sau o dregere in extremis a pericolului de a pierde sefia Senatului, marca artizanilor Nastase si Iliescu?
In oricare din combinatii, Ponta iese prost. Chiar Prostanac, si risca sa-si atraga epitetul purtat pana acum ca un stigmat politic de Mircea Geoana. Asta deoarece consecventa deciziilor nu mai este vreo virtute in politica, unde se premiaza doar priceperea de a spune public azi exact contrariul celor ingaimate ieri, fara sa ti se clinteasca nici cel mai mic muschi facial.
Si mai ales ca la festinurile vindicative de partid, cand meniul este chiar unul din membri, primii care se infrupta sunt masculii alfa, nu orice lupandru cu ochelari.
Asa ca Victor preia anatema iliesciana si se intituleaza de azi Pontstanacul.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.