Ponta si-a gasit Uncheselu

Ponta si-a gasit Uncheselu

0 608

Sacalul Victor i-a pomenit de doua ori numele, la interval de un sfert de ora, la intrarea si la iesirea de la DNA. E o cutuma printre anchetati sa nu divulge numele celor care ii ancheteaza. In scenetele din usa DNA-ului, textele sunt clasice si scurte si se incheie, de regula, cu o manifestare de incredere in justitie. Nimeni nu pomeneste numele procurorilor

Sacalul Victor i-a pomenit de doua ori numele, la interval de un sfert de ora, la intrarea si la iesirea de la DNA. E o cutuma printre anchetati sa nu divulge numele celor care ii ancheteaza. In scenetele din usa DNA-ului, textele sunt clasice si scurte si se incheie, de regula, cu o manifestare de incredere in justitie. Nimeni nu pomeneste numele procurorilor.

Dar Ponta este altfel. El este o emanatie a partidului pe langa care entitatea Ion Iliescu paleste. Premierul a sasait flegmatic si superior numele procurorului care a indraznit sa-l cheme in ancheta. Mesajul era clar adresat slugoilor din media, care sa–l preia si sa-l pironeasca in burtiere si mesaje, intru intimidarea anchetatorilor impertinenti si insensibili la aura de Ales din jurul capatanii lui Ponta. „M-a chemat domnul procuror Uncheselu” si-a inceput Ponta ambele interventii zgarcite de pe treptele Parchetului, intr-o dubla tentativa de deconspirare menita sa fixeze numele in memoria valetilor din presa, care s-au activat si au citit oripilati prin studiouri acuzele care i se aduc primului ministru.

Se pare, insa, ca Ponta, cu toata zeflemeaua bine tintita de care a abuzat, si-a gasit Uncheselu. Tanarul procuror care il ancheteaza si il acuza de 17 infractiuni de fals in inscrisuri, spalare de bani si complicitate la evaziune fiscala, a pornit cu anchetarea de gainarii la Parchetul din Craiova, de unde a promovat la DNA. Si Ponta si-a inceput cariera cu mici furtisaguri, precum doctoratul copiat grosier, din scoarta-n scoarta, vizibil pana si pentru elevii de gimnaziu. Inca de pe atunci ar fi trebuit sa demisioneze, macar pentru ca a declarat public asta. Sirul sinistru al minciunilor s-a intins de-atunci atat de mult incat nu mai spera nimeni ca un specimen precum Ponta sa-si mai respecte vreodata cuvantul murdar.ponta sova2

Daca nu mai oripileaza pe nimeni scremetele lui Ponta de a-si tine turul lat in fotoliul de la Palatul Victoria, mai relevante sunt strategiile de coalizare in jurul monstrului din fruntea Guvernului. Lacheii de la Antene s-au intrecut in revarsarea de motive pentru care Ponta n-ar trebui sa demisioneze. Cel mai gogonat si mai penibil a fost anuntul, recitat cu morga martiala, ca demisia lui Ponta ar destabiliza tara in contextul militar periculos al prezentei Rusiei la frontiere.

Vasazica, Ponta era ultima reduta a Romanikai in calea invaziei ruse. Si noi credeam ca e primul bastion in jurul penalilor din partid. Imediat, in topul penibilului, urmeaza motivele mizerabile insirate chiar de Ponta in ravasele trimise ambasadelor straine, in care scrie ca a dat bani copiilor si a scazut TVA la alimente. Prin urmare, nu trebuie sa demisioneze. La fel cred subordonati nemobilati precum Rovana Plumb sau Valeriu Zgonea, in mintea putina a carora este evident ca Ponta nu trebuie sa plece fiindca are mandat pana in 2016.

In toata scurgerea asta de motive si pretexte, cred, totusi, ca Ponta si-a gasit Uncheselu.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.